Petycjeonline.com

Prośba o przedłużenie Wielkiej Kolekcji Komiksów Marvela

Otrzymaliśmy odpowiedź

Gość#1 Oct 14, 2013, 13:39
Ano właśnie, zobaczymy co z tego wyniknie. Zdrowy rozsądek podpowiada, że skoro jest popyt powinni to wykorzystać ale patrząc na to co robi hachette (wydanie po raz n-ty Thorgala na polskim rynku) raczej nie spodziewam się za wiele. I nie wiem jak to było z poprzednimi kolekcjami hachette ale chyba jest to jedna z niewielu, jeśli nie jedyna gdzie faktycznie jest na nią zapotrzebowanie na rynku. Komiksy Rulez!
Gość#2 Oct 14, 2013, 14:45
Taa... To na pewno mamy na co liczyć ;>
Gość#3 Oct 14, 2013, 15:32
no i wszystko jasne ;)
Gość#4 Oct 14, 2013, 15:52
Taką odpowiedzią plunęli klientom w twarz.
Gość#5 Oct 14, 2013, 17:01
Odpowiedź w grzecznym stylu, którą należy interpretować "Spadajcie, nie macie na co liczyć".
Gość#6 Oct 14, 2013, 17:11

Re:

#5: -

Dokładnie. Szkoda słów na takie zachowanie. Zaczynają uczyć się od Egmontu. Gładkie słówka, brak konkretów. Niepoważne.

Gość#7 Oct 14, 2013, 17:35
Miałem kupić wszystkie numery ale skoro Hachette tak zlewa życzenia klientów, to ja będę miał na razie kolekcję jedynie na uwadze a z zakupem kolejnych części na razie się wstrzymam.
rar#8 Oct 14, 2013, 17:50
Nie przesadzacie trochę? Hachette to duża firma, a nie fontanna życzeń. Profesjonalna odpowiedź i to się chwali. A to, że wskazuje na odmowę, to chyba mają do tego prawo, co nie? Warto było taką petycję podpisać, bo zawsze jest ten cień szansy, że jednak ktoś tam kiedyś sobie o niej przypomni i będzie to miało, choćby minimalny, wpływ na dalsze ruchy biznesowe Hachette.
Gość#9 Oct 14, 2013, 18:04

Re:

#8: rar -

To nie żadna profesjonalna odpowiedź tylko zwykłe zbywanie klientów. Profesjonalna odpowiedź to przedstawienie konkrentych planów wydawniczych, tak jak to mają w zwyczaju poważne wydawnictwa. Oczywiście Hachette ma prawo olać opinie ludzi, dzięki którym ta kolekcja jest wciąż wydawana, tylko pytanie co będzie gdy ci ludzie oleją kolekcję?

Działa to w obie strony.

Gość#10 Oct 14, 2013, 18:12
Taką odpowiedź to mógł dać każdy z sygnatariuszy petycji bez wysyłania jej do Hachette. Szkoda zachodu na takie akcje.
Lukop#11 Oct 14, 2013, 20:03

Re: Re:

#9: - Re:

Zrezygnować z 36 tomów, bo nie wydadzą pięciu dodatkowych? Tylko ja nie widzę tutaj logiki? To w równej mierze uderzanie w wydawnictwo co i w siebie. Pomyślmy. Dają nam 60 (!) grubych tomów po 40 (!) złotych w dwutygodniowych odstępach, w czasie superbohaterskiej posuchy na naszym niepewnym rynku.

Abstrahując od tego, że ja tu nigdzie nie widzę odmowy. Na podjęcie decyzji co dalej z komiksami mają rok. Przez ten czas wiele może się wydarzyć.

O profesjonalizmie świadczy natomiast wystosowanie jakiejkolwiek odpowiedzi.

Gość#12 Oct 14, 2013, 20:59
Bądźmy dobrej myśli. :/
Gość#13 Oct 14, 2013, 21:21

Re: Re: Re:

#11: Lukop - Re: Re:

Nie, to jedynie uderzenie w wydawnictwo. We mnie absolutnie to nie uderzy. Większość historii z kolekcji to pozycje dosyć przeciętne, których pewnie normalnie nigdy bym nie nabył. To jest, jak sama nazwa wskazuje Wielka Kolekcja Komiksów Marvela a nie kolekcja największych komiksów Marvela. W porównaniu z edycją brytyjską została ona bardzo okrojona. Brak takich komiksów jak Avengers Forever czy Captain Britain A Crooked World to wielkie nieporozumienie. I nie przemawia do mnie fakt, że to tylko 40 złotych. Mam więc wydać pieniądze na coś co jest marne, tylko dlatego że jest tanie?

I o jaką posuchę Ci chodzi? Obudź się. Egmont i Mucha wydają tyle świetnych rzeczy, że nie nadążam z gotówką. Nie róbmy z Hachette jakiegoś boga.

ThePinkFin#14 Oct 14, 2013, 21:57
Oby jednak nie mieli nas i naszą petycję w d*pie.

Please comment on this petition

Please do not write personal information such as an address, phone number or email address in your comment. Do not write your own name or the name of any other person either.