Petycjeonline.com

500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

Uwagi do Ministerstwa rodziny, pracy i polityki społecznej

Gość#1 Jan 25, 2016, 18:06
Witam, jestem za petycją do Pana Prezydenta. Mam jedno dziecko pełnoletnie, chodzi do liceum. drugie ma 8 lat. Dlaczego dziecko " pełnoletnie się nie liczy????? Czy ono nie je, nie ubiera się??? Dochód z mężem przekroczymy bo zarabiamy takie kokosy 3500 netto na 4 osoby!!!!! A ludzie zamożni i bardzo zamożni mający dwoje małych dzieci dostaną pieniądze na drugie dziecko!!!!! Niech dadzą 300 zł na każde dziecko.
Gość#2 Jan 27, 2016, 13:47
http://polska.newsweek.pl/nowy-spot-pis-500-zl-na-kazde-dziecko,film,369821.html
myślę, że ta obietnica wyborcza omamiła wiele rodzin, tych z 1 dzieckiem także, czas wywiązać się z obietnicy.
są tacy, którzy nie mogą mieć więcej dzieci i za 500 zł tego nie zmienią, a jak to Pani minister podkreśl, że matki otrzymane pieniądze powinny przeznaczyć na edukację, wyżywieni itd. Ja mając jedno dziecko też chciałabym w ten sposób wykorzystać te pieniądze.
ale nie będę mieć szansy.......
ja - mama#3 Jan 29, 2016, 19:09

Jestem samotną matką i wychowuję 10 letniącórkę , przez te lata pomagają ni moi Rodzice , ponieważ sama bym nie dała rady. Dochód na osobę ok 1000zł . Przez te lata  skończyłam studia i w tym roku kończę magisterskie . obecnie pracuję i się uczę . Chcę jeszcze zapisać się na kurs , króry kosztuje 1800zł , aby podnieść kwalifikacje . pytam się dlaczego nie mam żadnej pomocy , brak rodzinnego, dożywienia , pomocy na wyprawkę itp: CO TO ZA KRAJ!!! TU SIĘ NIE DA ŻYĆ !!! jestem pielęgniarką , a  RODZICE , którzy Sami nie wiele mają starają mi się pomagać , ZA CO IM BARDZO DZIĘKUJĘ , a mój kraj tylko podatki ze mnie ściąga . poważnie myślę o wyjeżdzie za granicę . TAM OTRZYMAM DUŻO LEPSZE WYNAGRODZENIE , RODZINNE  NA CÓRKĘ . Pani Premier w ten sposób wygna resztę porzytecznych i wartośćowych Ludzi !!!  TO SMUTNE , ALE PRAWDZIWE .

This comment has been removed by the person who wrote it.

Please comment on this petition

Please do not write personal information such as an address, phone number or email address in your comment. Do not write your own name or the name of any other person either.