500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci
STRAJK
Popieram! S
ama petycja nic nie wniesie.Musimy wyjść przed sejm. Proszę udostępniajcie tę informację we wszystkie możliwe sposoby. Mamy wspólny cel a w jedności siła!
Mamy mało czasu na zebranie jak najwięcej liczby manifestantów. Więc jak najszybciej ta wiadomość musi obiec portale i nie tylko.
projekt właśnie został przegłosowany, w pierwotnej formie. Skandal , nikt nie wziął pod uwagę głosu w sprawie poprawek. Nie mówiąc już o tym że tysiące wyborców zostało oszukanych przez pis. Ale z mównicy padają piękne,podniosłe słowa że najważniejsza jest rodzina i wsparcie w wychowaniu dzieci. Tylko dla pis-u rodzina to pojęcie względne. Ani samotne matki ani jedynaki to już nie dzieci ani rodzina.
Kochani! Zasdnicze, retoryczne pytanie brzmi- ile osób jest w stanie fizycznie zgłosić się na ten strajk? Czy przynajmniej 3/4 osób , które podpisało petycję zjawi się na strajku?
Re:
W moim miescie jak najbardziej będę, ale jeśli trzeba bedzie jechac do Warszawy to już gorzej, chociaz to dla mnie wazna sprawa, więc na pewno postaram sie.
Ja jestem załamana
Pozdrawiam
Aneta Mucharska
Nie wiem czy nie lep[ie było urzadzic ten strajk na dziś, kiedy bedzie podpisywł senat.Bo to chyba ostatnia szansa.
Re:
Słuchajcie. Może nie wszystko jeszcze przesądzone a nawet jeśli to może na nastepny rok wywalczymy! W czerwcu będzie planowanie budżetu na nastepny rok. Musimy o to walczyć, może od stycznia. Wiem że rząd nie słucha społeczeństwa, zaczeły się rzady absolutne jednej partii, ale nie możemy tego tak zostawić. Chcą obalić naszą demokracje i już robią ci im się podoba. Wyborców mają w d...
A włśnie ustrój demokratyczny pozwala nam wnieść taką petycję i zorganizować strajk!
Re:
Jakiego rodzaju ma to być strajk.Spotkamy sie na Krakowskim przedmieściu i co dalej.Mysle że jezeli to nie bedzie spektakularne to nikt sie tym nie zainteresuje a napewno rząd.
Strajk
Mieszkam 1oo km od Warszawy, jesli trzeba będzie to dojadę, chyba że będzie mobilizacja gdzieś bliżej może w Płocku. Nie poddawajmy się, my i nasze dzieci mamy tez swoje prawa.
Ja tez wrzuciłam na facebooka informację.
Słuchajcie im szybsza data strajku tym lepiej. Niech zostanie pierwotna data też to wypada sobota. Tylko pytanie czy ktoś z rządu będzie w sobotę w sejmie czy organizujemy ogólny marsz przez ulicę. Pani Joanna rzeczewiście się nie odzywa, nie wiem z jakiego powodu. Nie wiem czy dopełniła formalności w związku ze strajkiem tego dnia i nie wiem jak to sprawdzić? Ale zorganizujmy to sami. Tylko czy ktoś wie jak wygląda formalnie organizacja strajku,Chyba trzeba powiadomić władze miasta? Proszę o wsprcie. I myślę jeszcze że nie ma co rozbijać się na kilka grup w kilku miastach tylko zoganizować jedną a konkretna manifestacę Warszawie bo inaczej ten strajk rozedzie się po kościach!