Dość rządów lobby myśliwskiego! List otwarty do Premier Kopacz
Skontaktuj się z autorem petycji
2. Nie może być tak, że określona grupa sama ustala prawo dla siebie.
3. Zabijanie zwierząt nie powinno być rozrywką. A już na pewno nie dla dzieci.
Re:
Szkoda śliny, żeby takiego wojownika opluć...
Haha, dzielny macho ze strzelbą. Gdybyś jej nie miał, to niedźwiedź wygryzłby ci tyłek, czego zresztą życzę.
Nie chcę mieszkać w kraju, w którym muszę bać się iść na spacer, bać się o swoją rodzinę i czuć w lesie strach na widok jakiegokolwiek auta lub mężczyzny w moro.
Re: Re:
Mam za sobą podstawy biologii, biologii populacyjnej, ekologii etc etc (na najlepszym uniwersytecie w Polsce). I nadal uważam, że myślistwo w obecnej formie to bezsensowne barbarzyństwo.
1. Brak zgody myśliwych na wprowadzenie naturalnych metod kontroli populacji (bo zmniejszają ich zyski)
2. Brak zgody myśliwych na rezygnację z trującej amunicji.
3. Brak zgody myśliwych na rezygnację z dokarmiania zwierząt, które potem muszą kontrolować. (TO JES K*WA BEZSENS!!)
etc etc.
Miłego
Re:
można się wybrać na: na spacer/ przebieżkę/ przejażdżkę rowerową po lesie, zbierać grzyby, jagody i zioła, obserwować i/lub fotografować zwierzęta, w dozwolonym miejscu zrobić ognisko czy inny piknik, pokazywać latoroślom przyrodę, pływać kajakiem/ żaglówką. A jak ktoś woli coś bardziej "męskiego" to może się zainteresować sztukami walki, paintballem, piłką nożną (w sensie gry a nie tylko oglądania meczy), nurkowaniem (np. we wrakach statków), wspinaczką na skałkach czy innym survivalem. Ale to wąski pakiet, bo ilośc możliwości jest w sumie nieograniczona;) pozdrawiam!!
Podpisałam ,bo sie zgadzam z poglądami jej Autorów. Bez zmiany prawa nic sie nie zmieni- nadal będą ginąc niewinne zwierzęta. Nie żyjemy w średniowieczu. I mamy co jeść. Zabijanie dla ROZRYWKI jest okrucieństwem wobec zwierząt!
Za niedopuszczalne uważam rozrywkę małej garstki ludzi kosztem praw innych obywateli i ich prawa do życia w zgodzie z naturą. Za karygodne wręcz uważam i stanowczo przeciw temu protestuję, aby niepełnoletni (w tym dzieci) brali udział w polowaniach i wszystkich tych czynnościach (dobijanie, patroszenie, radosne imprezy zakrapiane alkoholem...), które na nich mają miejsce. Za wysoce szkodliwe uważam ustanawianie Prawa jedynie przez ludzi zainteresowanych obecnym stanem i zachowaniem nieprawidłowości w dziecinie ochrony środowiska dla swoich celów.
Re: to czego obecnie brak!
Odstrzał osobników chorych, agresywnych czy też obcych środowisku, na którym się znalazły jest i powinien być dopuszczalny. Może jednak chciałeś (chciałaś) zadać pytanie o to, czym zastąpić dobijanie i patroszenie zwierząt i udział w tym nieletnich? A może o inne atrakcje związane z polowaniami, jak chlanie wódy i jazda po spożyciu alkoholu przez "myśliwych"? A może: jak myśliwy może odróżnić psa od zająca, a człowieka od dzika? Jeżeli nie znasz odpowiedzi na te proste pytania, to trudno będzie wyjaśnić nasz sprzeciw wobec tej obecnej patologii w polskich lasach.
Jestem za ochroną życia ! Każda istota ma prawo do życia i każdą tak samo boli jak mnie. Nie chcę aby ci , którzy mają pozwolenie na posiadanie broni mogli jej używać bezkarnie.
| This discussion has been closed. |
Ponieważ myśliwi, okrutnie mordują niewinne zwierzęta,
kocham zwięrzeta i pragnę by w naszym świecie tak nic złego im się nie przytrafiało