Dość rządów lobby myśliwskiego! List otwarty do Premier Kopacz
Skontaktuj się z autorem petycji
Jestem za prawem do życia wszystkich stworzeń. Lasy,pola i łąki to ich domy. Nie toleruję obcych z bronią w moim domu!
Kocham zwierzęta i szanuję ich prawa, jestem przeciwniczką robienia czegokolwiek bez sensu, a zwłaszcza zabijania bezbronnych. Kiedy wreszcie ludzie zrozumieją, że świat bez zwierząt byłby smutny i ponury?
Zupełnie nie rozumiem, jakim prawem myśliwy wchodzi na prywatny teren strzelając do zwierząt ? TO JEST CAŁKOWITE BEZPRAWIE. Gdyby coś takiego miało miejsce na mojej posesji, bóg mi świadkiem musiałabym odpowiadać za gnidę, jak za człowieka.....
Uwazam,ze czasy zmieniaja sie,a spoleczenstwa powinny ewaluowac.Dlaczego zamiast promowac etyczne postepowanie,majace chronic bezbronne istoty/w tym rowniez zwierzeta/,ustanawiacie kolejne kalekie prawo,bedace naprawde bezprawiem-przyzwalajace na gwalt i przemoc.Macie brudne rece i umysly,co jest smutne.Kieruje wami jedynie chec zysku.Wstyd wielowymiarowy.
Re: Re:
a może postrzelamy do ciebie i twojej rodzinki to bedziemy mieli radosny bełkot
Wstyd , żeby w XXI w , działo się tak jak ludzie o prymitywnych instynktach chcą . To rozrywka godna potępienia , okrutna i niepotrzebna , jak mają ochotę postrzelać osoby bez rozwiniętych cześć mózgi odpowiedzialnych za empatię, bez neuronów lustrzanych - to niech idą na strzelnicę . Ale jeszcze tu chodzi o zaspokojenie pierwotnych instynktów i chcą widzieć krew !!! Musi zwyciężać inteligencja i dobro !!!!
Re:
Ale komu? Zwierzętom czy myśliwym? Nia zrozumiałam pytania...
Jeśli chodzi o myśliwych to nic. Każdy moze sobie znaleźć jakąś inną rozrywkę we własnym zakresie.
Re:
Polujcie sobie z nożami w zębach, a nie z bronią palną. Banda pijanych psychopatów biegających z bronią po lesie nocą to dużo większe zagrożenie niż zdziczałe psy, nadpopulacja saren i inne chemitrais, tiomersal i gmo z kosmosu.xD
Nie zgadzam się aby myśliwi strzelali koło mego domu, mieszkam na wsi, Jak mogą wchodzić na mój teren za który płace podatki bez mojej zgody ? To jakaś kpina.
Jak można zatruwać śmiercionośnym ołowiem ziemię, która nas żywi.
Niezgadzam się na myśliwskie bezprawie. Dlaczego w projekcie brano pod uwagę tylko myśliwskie postulaty, nie licząc się ze społecznymi.
Uważam ,że polowanie to nie jest miejsce dla dzieci!.
Re:
Jeżeli tak ma wyglądać ochrona zwierząt to na pochybel ze wszystkimi miśliwymi.Albo do klatki z wygłodniałymi Dobermanami
Przeraża mnie praktyka szczucia psami dzikich zwierząt i zagryzania, okaleczania a następnie konania w męczarniach tychże w celach 'nauki" psów.
Pan Komorowski z tego co słyszałam jest myśliwym także może być ciężko. Jestem przeciwko bezkarnemu zabijaniu dla zabawy. To nie powinno być na poziomie ludzkim. Zwierzęta się kocha a jeśli jest przymus zmniejszenia populacji np. gdy jeden gatunek z powodu swej liczebności wyniszcza drugi, powinny być powoływane specjalne służby wetenaryjne to ich usypiania, bezboleśnie. Istnieje również możliwość ich transportu w inne miejsca prawda?. Stop bestialstwu!
| This discussion has been closed. |