Dość rządów lobby myśliwskiego! List otwarty do Premier Kopacz
Skontaktuj się z autorem petycji
Gość#402 May 13, 2015, 06:38
Koniec z bestialstwem. Żyjemy w XXI wieku - ludzie zajmują coraz większe terytoria, jest coraz mniej zieleni i coraz mniej dzikich zwierząt. Przecinamy ścieżkami miast i jezdni wszystkie lasy i dzikie tereny. Czas się obudzić! Kopiemy dołki pod własnym istnieniem - kiedy zabraknie natury, zabraknie i nas. Stop z bezmyślnym bestialstwem i mordowaniem! Zacznijmy szanować naturę - bo tylko dzięki niej ŻYJEMY na tej Ziemi! Niby człowiek istota myśląca,a w rzeczywistości - człowiek 'to nie brzmi dumnie' :(
Gość#403 May 13, 2015, 06:50
Dość znęcania się nad zwierzętami dla sadystycznych przyjemności !!!! To jest nienormalne !!!
Gość#404 May 13, 2015, 06:50
Podpisalem petycje bo nienawidze wykozystywania zwierząt dla wlasnej rozrywki. A juz napewno mysliwych... Ktozy zabijaja setki zwierzat dziennie dla przyjemnosci...
Gość#405 May 13, 2015, 06:55
Dość panoszenia się hobbystów-morderców o nazwie " myśliwi". Generalnie uważam polowania za rzecz głęboko niemoralną i naganną.
Gość#406 May 13, 2015, 07:04
ponieważ uważam że rozwiązania prawne w Polsce pozwalające myśliwym na bestialskie traktowanie zwierząt są nie do zaakceptowania i cofają nas cywilizacyjnie o sto lat :( wstyd mi za zacofanie naszego kraju pod względem traktowania zwierząt
Gość#407 May 13, 2015, 07:21
Zwierzeta byly na Ziemi przed nami i to nie my ludzie dalismy im zycie,wiec nie mamy prawa bawic sie w Boga i im go zabierac.Podpisalam,bo mam nadzieje,ze ta garstka nas madrzejszych powstrzyma jakos tych,"biedakow" ktorym poskapiono rozumu.
Gość#408 May 13, 2015, 07:28
Co za pomyśl aby banda niewyżytych mężczyzn wchodziła mi na mój teren i urządzała sobie jatkę tylko dla spełnienia swoich chorych fanaberii? Niech na siebie polują w swoich domach a nie narażają na niebezpieczeństwo innych ludzi czy zwierzęta!
Gość#409 May 13, 2015, 07:28
jestem przeciwniczką jakiejkolwiek przemocy tym bardziej wobec zwierząt ,każdy z nas ma jakieś hobby a zabijanie dla przyjemności żeby coś udowodnić sobie i innym uważam za zajęcie bezsensowne i głupie dlatego podpisałam petycje.
Gość#410 May 13, 2015, 07:49
Bo nie wybrazam sobie ze polskie prawo bedzie pozwalac na takie makabryczne znecanie sie nad zwierzetami w majestacie prawa. Prawo ma wychowywac egzekwowac i karac. Wszyscy wiemy ze polskie prawo jest ustanawiane pod okreslone grupy zawodowe lobbuje przemyslowi jest nastawione na zysk i wzajemne powiazania. Ja takiemu prawu mowie NIE. Czy w naszym rzadzie siedzi sama znieczulica????! Jak nie rozlicze nalezycie podatkow to pojde siedziec jak bede sie znecac to bedzie to niska szkodliwosc czynu....paranoja.
Gość#411 May 13, 2015, 07:53
Zwierzęta też czują ból i strach. W żadnym wypadku nigdy nie popre takiego działania mysliwych! Wzamian proponuje tresure psów na nich samych. Dlaczego by nie? Wtedy zrozumieja jakie katorgi przychodzą te zwierzeta i dadza im spokój. Tego oczekuje
Gość#412 May 13, 2015, 07:56
człowiek nie ma prawa robić czegoś takiego zwierzęciu - zwłaszcza dla swojej własnej, chorej rozrywki
Risala#413 May 13, 2015, 07:58
Nie wierzę, że muszę podpisywać petycję w tak oczywistej sprawie! Jesteśmy cywilizowanym krajem, a prawnie musimy zapewniać ochronę niewinnym ziwrzętom. Wstyd.
Gość#414 May 13, 2015, 08:06
Dlaczego podpisałem petycję?bo to jest idiotyczna rozrywka dla pacjentów przyodzianych w kalesony i "beret z piórkiem"!
Gość#415 May 13, 2015, 08:11
Jest po prostu słuszna: ochrania dzieci przed "nauką okrucieństwa", chroni własność prywatną.
Gość#416 May 13, 2015, 08:19
Bo nie mogę patrzeć jak człowiek zamienia się w boga i myśli że mu wszystko można znęcać się zabijać i robić testy
.Co zrobiły te wszystkie biedne zwierzęta że stały się celem tortur człowieka, chciała bym żeby to odwróciło się ,wtedy może by dotarło do ludzi ,jakie męki,stres i cierpirnie zgotowaliśmy im,daję głowę że nawet jednej piątej tego nie wytrzymali by ludzie to co one muszą znosić.
DOŚĆ TEMU WSZYSTKIEMU POZWÓLMY IM ŻYĆ GODNIE
.Co zrobiły te wszystkie biedne zwierzęta że stały się celem tortur człowieka, chciała bym żeby to odwróciło się ,wtedy może by dotarło do ludzi ,jakie męki,stres i cierpirnie zgotowaliśmy im,daję głowę że nawet jednej piątej tego nie wytrzymali by ludzie to co one muszą znosić.
DOŚĆ TEMU WSZYSTKIEMU POZWÓLMY IM ŻYĆ GODNIE
Gość#417 May 13, 2015, 08:22
Jestem zbulwersowana aktualnym brakiem ochrony dzikiej przyrody przed sadystami jacy znajdują się w szeregach myśliwych. Ich bezkarność musi się skończyć!!!
Gość#418 May 13, 2015, 08:29
Bo nikt nie ma prawa odbierać życia innej istocie. A zwłaszcza, istota myśląca, za jaką uważa się człowiek. Zabijać dla przyjemności? Najpierw strzelanie do zwierząt, a potem wojny! Niektórzy ludzie są bezdusznymi potworami! Bestiami!
Gość#419 May 13, 2015, 08:34
Myśliwi zachowują się podobnie jak bojownicy tzw "państewka islamskiego" którzy dla zbrodniczej zabawy podpalili żywcem lisa. Nasi myśliwi też zaczęli strzelać do ludzi. Czas z tym skończyć
weronika#420 May 13, 2015, 08:43
Zdecydowane NIE !!!! Zwierzęta Czują BÓL tak jak my. W imię czego mamy fundować im takie doznania... własnej próżności. STOP PRZEMOCY !!!
Gość#421 May 13, 2015, 08:45
Często myślę, że niestety ludzie, gatunek ponoć najbardziej rozumny musi jeszcze bardzo wiele nauczyć się od braci mniejszych .... STOP PRZEMOCY
Justii39#422 May 13, 2015, 08:56
Nękanie zwierząt
Jestem przeciw nękaniu zwierząt.Moje człowieczeństwo,zdrowe którego jest tak mało na tym okrutnym Świecie nie dopuszcza nawet myśli by tak męczyć zwierzęta.Zapolujmy na Myśliwych.
Gość#423 May 13, 2015, 09:17
Zwierzęta czują ból, strach..tak samo, jak ludzie. Trzeba być potworem, żeby zadawać cierpienie innej, żywej istocie..
Gość#424 May 13, 2015, 09:21
Myślistwo pod płaszczykiem szacunku do natury jest pijaństwem, buractwem, średniowieczem i znęcaniem się nad zwierzętami.
Gość#425 May 13, 2015, 09:24
Jest przeciez tyle interesujacych i pouczajacych zajec dla dzieci.Czemu miala by sluzyc nauka zabijania,dobijania i w koncu oprawiania zwierzat!? A moze by tak,zamiast wyprawy do lasu ze strzelba,organizowac dzieciakom wyprawy z kamerami czy aparatami fotograficznymi? Niech dzieci beda mialy we wspomnieniach z dziecinstwa piekno lasu,a nie przerazone oczy zakrwawionego i dogorywajacego zwierzecia.
| This discussion has been closed. |
Niech taki mysliwy bedzie "lisem treningowym". Wstydze sie tym ze jestem czlowiekiem! Jesli myczegos z tym nie zrobimy, to nikt nic nie zrobi. Czas naprawiac swiat.