Dość rządów lobby myśliwskiego! List otwarty do Premier Kopacz
Skontaktuj się z autorem petycji
a
Zrobmy cos dla zwierzat aby zylo im sie lepiej. Ta planeta nalezy do nas wszystkich a nie tylko do ludzi
Myśliwstwo powinno być zakazane. Jeśli to konieczne - powinna być opracowana i wprowadzona inna metoda kontroli populacji dzikich zwierząt np. sterylizacja. Powinien być wprowadzony całkowity zakaz zabijania psów i kotów przez myśliwych.
Naszym obowiązkiem jest bronić zwierząt. ludzi jest coraz więcej zwierząt coraz mniej. Polowania w dzisiejszych czasach to barbarzyństwo. Wykorzystywana jest nanoesza broń przeciwko bezbronnym zwierzętom.
-możliwości brania udziału w polowaniach przez dzieci,
-zatruwaniu środowiska przez myśliwych poprzez używanie ołowiu,
-możliwości przypadkowego postrzelenia/śmierci przeze myśliwego, którzy to myśliwi mogą polować na terenach prywatnych, czy w pobliżu miejsc zamieszkania przez ludzi. Również polowanie w lesie stwarza ogromne ryzyko postrzału, gdyż grzybiarze/spacerowicze i inne osoby przebywające w lesie mogą zostać przypadkowo skrzywdzone.
Jestem za wprowadzeniem bardzo restrykcyjnych przepisów wobec myśliwych, popieram wprowadzenie radykalnie wysokich kar za wszelkie niedopatrzenia, stwarzanie niebezpieczeństwa, nieprzestrzeganie okresów ochronnych wśród zwierząt przez myśliwych oraz jestem w pełni przeciwny promowaniu myślistwa przez myśliwych podczas różnego rodzaju spotkań z dziećmi w szkołach, przedszkolach itp. Jest to straszne krzywdzenie psychiki dzieci, zaburzanie ich zdolności empatii, nauka przemocy i niszczenie u nich wrażliwości na otaczający nas świat.
Nie tylko myśliwi polscy zabijają dla przyjemności nasza leśna zwierzynę ,to jeszcze zapraszają nam kolesiów z zagranicy , bo na ich terenach nawet zajęcy już nie ma .we Fracji w Alzacji po wielu latach nieobecności pojawiły się bociany , bo myśliwi strzelali tez do nich . Było tak hucznie ze się osiedliło pare par bocianich , ze we wszystkich dziennikach telewizyjnych transmitowali !!
Nie zabijaj!
Każde stworzenie ma takie samo prawo do życia, wolności i bezpieczeństwa! Nie wolno nam z pobudek własnych zabijać, torturować naszych mniejszych "braci" Nie mamy prawa aby odbierać im życie, to prawo posiada tylko Pan Bóg. On bowiem dał życie i tylko on może je odebrać. Człowiek zaś powienien żyć w zgodzie i szacunku z naturą jaką obdażył go stwórca.
Mysliwi to prymitywne zadatki na LUDZI,którzy sa zadatkami na morderców...
Znam ich bardzo dobrze - mój były mąż...
Muszą żyć
Bo uwielbiam zwierzęta i mam dosyć paczenia na cierpienie...........Oni muszą żyć oni czują płaczą..........................................................................
Ponoć jesteśmy istotami myślącymi a pozwalamy na takie
barbarzyństwo- to nie jest godne człowieka.
| This discussion has been closed. |
Zwierzetom nalezy sie wiecej uwagi! Koniec bezdusznosci wobec zwierzat, ten czas musi nastac. Badzmy odpowiedzialni za swoje czyny