Dość rządów lobby myśliwskiego! List otwarty do Premier Kopacz
Skontaktuj się z autorem petycji
Gość#77 May 03, 2015, 22:17
Może nie będziemy robić referendum. Wystarcz jak jakaś odpowiednia instytucja zrobi statystyki na conajmniej 1200 osobach.
Gość#78 May 03, 2015, 22:17
Popieram postulaty petycji i mam gleboka nadzieje,ze ten glos spoleczenstwa zostanie wysluchany.
Jestem przeciwna mordowaniu zwierzat dla rozrywki i wszystkiemu co sie z tym procederem wiaze (ideologia, tzw kultura lowiecka, obyczaje etc). Uwazam, ze w obecnych czasach polowania nie sluza niczemu innemu jak zaspokajaniu chorych zadz polujacych. Najwyzsza pora aby ten archaiczny I niehumanitarny proceder przestal byc propagowany i traktowany w sposob uprzywilejowany w naszym kraju.
Jestem przeciwna mordowaniu zwierzat dla rozrywki i wszystkiemu co sie z tym procederem wiaze (ideologia, tzw kultura lowiecka, obyczaje etc). Uwazam, ze w obecnych czasach polowania nie sluza niczemu innemu jak zaspokajaniu chorych zadz polujacych. Najwyzsza pora aby ten archaiczny I niehumanitarny proceder przestal byc propagowany i traktowany w sposob uprzywilejowany w naszym kraju.
Gość#79 May 03, 2015, 22:20
Nie mieści mi się w głowie, żeby dzieciom, od najmłodszych lat pokazywano gwałt, przemoc, brutalność i cierpienie.
Gość#80 May 03, 2015, 22:35
Kocham zwierzeta, zabijanie ich dla zabawy jest barbazynstwem!
Gość#81 May 03, 2015, 23:29
bo w dobrym towarzystwie
Gość#82 May 03, 2015, 23:34
Jest opowiedzeniem się po stronie wartości a przecie zdziczeniu
Maciej Stanisławczyk#83 May 04, 2015, 04:55
Podpisałem ponieważ w pełni zgadzam się z jej postulatami. Nie można w tak bezczelny sposób jak robi to lobby myśliwskie, ignorować praw i pragnień pozostałych 99% społeczeństwa
Gość#84 May 04, 2015, 05:57
Jestem przeciw zabijaniu zwierząt, zwłaszcza dla przyjemności zaspakajania sadystycznych instynktów, czy dla satysfakcji noszenia futer z prawdziwych zwierząt.
Gość#85 May 04, 2015, 06:22
NIE ŻYJEMY W DZIKIEJ AFRYCE,PÓŁNOCNEJ KANADZIE,ALASCE,CZY DALEKIEJ PÓŁNOCY,GDZIE LUDZIE MUSZĄ POLOWAĆ,ABY ŻYĆ.w DZISIEJSZEJ POLSCE,LUDZIE POLUJĄ WYŁĄCZNIE DLA PRZYJEMNOŚCI ZABIJANIA ŻYWYCH ISTOT.A TO JEST WSTRĘTNE I NIELUDZKIE
Gość#86 May 04, 2015, 06:37
Z pełnym przekonaniem podpisałam petycję chroniącą oprócz żyjących w Polsce zwierząt także i moje prawa. Kiedyś już miałam problem z myśliwymi wchodzącymi na mój teren i strzelającymi do zwierząt żyjących swobodnie na mojej ziemi. Czułam się sterroryzowana negocjując z ludźmi trzymającymi broń w dłoniach.
Gość#87 May 04, 2015, 07:01
Strzelam sportowo ale przegięcia rządzących i naginanie prawa musi się skończyć Nie możemy pozwalać jednym na robienie zakazanych rzeczy. My nie możemy a oni mogą ? Jakim prawem? W końcu to taki sam człowiek jak każdy z nas. A my poszlibyśmy siedzieć albo dosyalibysmy wielka karę pieniężna.
Gość#88 May 04, 2015, 07:11
Jeżeli myśliwi tak bardzo kochają przyrodę i obcowanie na jej łonie to proponuję aby zamienili strzelby na aparaty fotograficzne.
Gość#89 May 04, 2015, 07:14
Uważam, że w Kołach Łowieckich jest bardzo dużo patologii. Wiele prymitywnych ludzi ma dostęp do broni, co jest niebezpieczne dla otoczenia. Jestem przeciwna zabijaniu.
Gość#90 May 04, 2015, 07:28
Kocham życie pod każdą postacią.I nie pozwolę żeby ograniczeni ludzie mający kasę i wpływy w rządzie mogli dla swoich wypaczonych uciech niszczyć życie i Naszą piękną planetę.
Gość#91 May 04, 2015, 08:09
Ponieważ żyjemy w 21 wieku i archaiczne przyzwyczajenia gdzie sadystyczni psychopaci dają upust swoim chorym rządzom powinny byc prawnie zakazane.
Gość#92 May 04, 2015, 08:13
Podpisałam petycję, bo kocham życie, każde! Uważam, że szczególnym okrucieństwem jest zabijanie dla przyjemności. Dla mnie to nie do zaakceptowania.
Gość#93 May 04, 2015, 08:14
Jako pełnoprawny obywatel naszego kraju oczekuję poważnego,rzetelnego i odpowiedzialnego traktowania moich praw obywatelskich opierających się przede wszystkim na Konstytucji RP.
Gość#94 May 04, 2015, 08:24
Jestem przeciwna zabijaniu , a zwłaszcza jeśli robi się to dla zabawy i niezrozumiałego dla mnie hobby.....Uważam, iż ludzie w taki sposób się zabawiający nie mogą być dobrymi ludźmi , są pozbawieni serca i wrażliwości....dlatego też , jeśli ktoś taki jest przy władzy będzie dominowało zło ....
Gość#95 May 04, 2015, 08:27
Gdyż nie chce żeby zwierzęta cierpiały. Przecież one odczuwają ból, emocje , uczucia są naszymi braćmi mniejszymi. To tak jak by nas zabijano.
Gość#96 May 04, 2015, 08:28
Obecnie myśliwi są ponad prawem, sami siebie kontrolują i sami tworzą sobie prawo. To nie jest demokracja.
Gość#97 May 04, 2015, 08:36
Zgadzam się ze wszystkimi podanymi argumentami, ponadto
zauważam ,że Polska niestety (patrz -parlament+ rząd coraz częściej opowiada się za interesami lobbystów)
zauważam ,że Polska niestety (patrz -parlament+ rząd coraz częściej opowiada się za interesami lobbystów)
Gość#98 May 04, 2015, 08:45
ponieważ uważam, że nie wolno polować i zabijać zwierząt, bo mają takie same prawa istnieć i żyć na tej planecie jak my.
Gość#99 May 04, 2015, 08:52
Dosyć sobiepaństwa chłopców z flintami - zachowują się, jakby las należał tylko i wyłącznie do nich. Leśnicy nazywani są przez nich "plantatorami desek", rolnicy, którym mają wypłacać za szkody w uprawach - "darmozjadami", właściciele działek obok lasów, gdzie odbywają się polowania zbiorowe - "niedo... ekologami"
Gość#100 May 04, 2015, 09:24
Mieszkam (od 4 lat) na Mazurach. Dookoła mam lasy. Widzę nieraz co robią "myśliwi". Pijani, hałaśliwi i aroganccy. Nieraz tak zataczający się, ze trafiają tylko przypadkiem i prawie nigdy śmiertelnie. Dobijanie zwierzyny? "Szkoda kuli, sama zdechnie".
Rozumiem, ze zwierzyna ma mocno ograniczone terytorium do życia. Rozumiem nawet konieczność odstrzału części populacji. Ale bez znęcania się nad zwierzętami.
Rozumiem, ze zwierzyna ma mocno ograniczone terytorium do życia. Rozumiem nawet konieczność odstrzału części populacji. Ale bez znęcania się nad zwierzętami.
| This discussion has been closed. |
Re: Re:
#34: Castor - Re:
Mam rozumieć, że u podstaw biologii leży strzelanie do bezbronnych zwierząt?