Głos mieszkańców Odolan w odpowiedzi na pismo PKP S.A.
Skontaktuj się z autorem petycji
Pod moimi oknami codziennie przejedza dziesiatki betoniarek jadacych do skladu kruszywa. Masakra: pisk niedosmarowanych hamulcow przy dojezdzie do skrzyzowania. Samochody nie przestrzegaja ograniczen predkosci i jezdza ulica Sowinskiego po 22:00 pomimo zakazu!! W ciagu dnia czesto zjezdzaja na pobocze i stoja z wlaczonym silnikiem a spqliny leca wprost do okien. Na swiezo odnowionym odcinku ul.Sowinskiego czesto za placki zaschnietego betonu, ktory wyciekl z betoniarki jak stala na swiatlach. Potem to sie kruszy i uszkadza karoserie innych uzytkownikow drogi.
Rano ruch do skladu ktuszywa odbywa sie duzo wczesniej niz o 6 rano. Moje okna wychodza wprost na Sowinskiego i slysze pisk hamowania, łomot jak ciezarowka wpadnie w dziure na ulicy albo rusza ze skrzyzowania i warkot silnika powoduje, ze glowa od poduszki odskakuje. To znak, ze jesli chce jeszcze pospac to musze latem zamknac okno i wlozyc do uszu stopery. Inaczej sie nie da!
Podpisałam tę petycję ponieważ jestem mieszkanką Odolan, na co dzień doświadczam ogromnej uciążliwości związanej z funkcjonowaniem przedsiębiorstw takich jak Budokrusz czy Złomex. Jestem oburzona, że miasto nic nie robi w kierunku poprawy jakości naszego życia...
Moje okna wychodzą na ulicę Jana Kazimierza i hałas jest ogromny!
te ciężarówki powodują ogromne niebezpieczeństwo ,wystarczy chwilę postać na jana kazimierza albo ordona ,co chwilę pędzący na złamanie karku kierowcy nie przestrzegający przepisów ,DOSŁOWNIE STRACH WYJŚĆ Z WÓZKIEM I DZIECKIEM NA SPACER!! a policji tam nigdy nie widziałem,dojdzie do tragedii to dopiero się ktoś pojawi.
Najgorzej jest,że ktoś oszczędza na spalaniu toksycznych śmieci, a my musimy to wdychać. A zależność między rakiem,a szkodliwą i niezgodną z prawem działalnością trudno udowodnić. W razie czego kto nam da środki na godne umieranie?
Powinnismy zlecic swoje badania w nam znanym czasie
Jako, że pomiary hałasu wyszły jak wyszły, powinniśmy jako mieszkańcy zrzucić się na niezależne badania natężenia hałasu, przeprowadzone w tylko nam znanym terminie, dodatkowo zmienionym w ostatniej chwili na wcześniejszy. Ciężarówki nie przestrzegają nawet ograniczenia 50 km/h a co dopiero mówić o 30 km/h? Nie wiem jacy idiocy muszą tam czasami jeździć, czy oni nie boją się, że dziecko może wylecieć na drogę?!
Masowy ruch kilkudzeisięciotonowych ciężarówek, nadmierna prędkość i wymuszanie pierwszeństwa to ogromne niebezpieczeństwo dla pieszych i kierownców. Do tego hałas, wszechobecny brud i zniszczone ulice. Tu nie da się mieszkać :(
Mimo starań dzielnicy i mieszkańców Odolan nie widać żadnej poprawy. Kierowcy ciężarówek ignorują zakaz poruszania się w godzinach nocnych oraz ograniczenia prędkości. Szczerze mówiąc nie wierzę w to że obecni najemcy terenów PKP zaczną odnosić się do mieszkańców Odolan z szacunkiem.
Nie rozumiem czemu ciężarówki nie mogą dojeżdżać do przeladowni kruszyw i wytwórni betonu ulica Grodziska ale od strony ulicy Dzwigowej? To by zlikwidowalo problem halasliwych ciężarówek.
Nie można złożyć podpisu pod perycje
probowalem kilkukrotnie podpisać petycje ale ciagle pojawia się błąd, proszę o sprawdzenie tego problemu by była możliwość składania podpisów.
Re: Nie można złożyć podpisu pod perycje
#12: Muti - Nie można złożyć podpisu pod perycje
To musiał być jakiś przejściowy błąd serwisu, bo dziś sprawdzałam i można normalnie podpisać. Proszę spróbować jeszcze raz! :)
Popieram jak najbardziej powyższą inicjatywę, ponieważ jeśli nic nie będziemy z tym problemem robić, to tak na prawdę nic się nie zmieni :-( a z czasem może być jeszcze gorzej i bardziej uciążliwe może się stać mieszkanie :-(
| This discussion has been closed. |