PETYCJA O UŁASKAWIENIE NIEWINNIE SKAZANEGO JANA PTASZYŃSKIEGO
Skontaktuj się z autorem petycji
A niby taki praworządny!.
Dramatyczny apel rodziny Jana Ptaszyńskiego
Według zasad procedury karnej: to nie oskarżony musi udowodnić swoją niewinność, lecz oskarżyciel udowodnia winę oskarżonego. Przy czym udowodnić, tzn. wykazać w sposób nie budzący wątpliwości wiarygodnymi dowodami.
(Bedac przypadkowym uczestnikim rorganizacji ws. w B-stoku, na poczatku lat 1990, potwierdzic moge ze "czesto" osoby "niewlasciwe", braly udzial w tym procederze).
Re:
Dobrze, że zacytowano moją wcześniejszą wypowiedź w sprawie Janka. Podtrzymuję to wszystko co napisałam. Głęboko wierzę, że dramat tego NIEWINNEGO człowieka będzie miał szczęśliwy koniec i Janek odzyska wolność i wróci do domu. W tej sprawie nie tylko nie ma dowodów, ale nawet brak jest poszlak, które mogłyby być podstawą do skazania Janka. Sprawa ta pokazuje, że skazać w Polsce można każdego, nawet niewinnego człowieka, który nie popełnił zarzucanego mu czynu (wręcz przeciwnie są dowody na Jego niewinność). Myślę, że po obejrzeniu programu "Państwo w Państwie" z 14.10.2012r. nikt nie pozostanie obojętny na dramat Jana Ptaszyńskiego i jego zrozpaczonej mamy. Podpisujcie proszę petycję o ułaskawienie NIEWINNIE SKAZANEGO JANA PTASZYŃSKIEGO. Nie bądźcie obojętni, Wasz podpis może pomóc.
To skandal, Jan Ptaszyński powinien zostać uniewinniony i dostać zadośćuczynienie, choć zdrowia jemu, ani jego matce nie wróci. Zmarnowane tyle lat życia. To potworne.
Stwórzmy społeczeństwo obywatelskie i zmieńmy TO!!!
Eugeniusz Zinkiewicz
Gdańsk, dnia 04 maja 2013 roku.
Prawo umarło,żyje tylko sitwa oraz wymiar niesprawiedliwości.
Sprawa Jana Ptaszyńskiego
UWOLNIC
nie wierzę, że takie rzeczy mogą się dziać w Polsce.
Andrzej Mikołajczyk
WROCŁAW
| This discussion has been closed. |