Protest publiczności Teatru Polskiego we Wrocławiu
Skontaktuj się z autorem petycji
Przyjeżdżam na spektakle tego teatru z Poznania, jestem pod wrażeniem profesjonalnego, nieprzeciętnego aktorstwa tego zespołu, nietuzinkowego repertuaru. Cenie teatr , który prowokuje, sprawia, ze kłębią się myśli , nie wszystko jest przecież wyłącznie czarne lub wyłącznie białe w otaczającym nas świecie. Czuje sie zespolenie aktorów i dyrektora- to szalenie ważne. To jest w tej chwili - w mojej opinii- najlepszy zespół teatralny w Polsce. Trzeba go w związku z tym rozsypać- tak myślą urzędnicy . Nie zgadzam sie z tym!!!
Re: To chyba kpina!
#2: Gall Anonim - To chyba kpina!
Tak, tak, tak. Tym Teatrem powiniem zarządzac prawdziwy człowiek kultury a nie przywódca wyuzdanych seksualnie ludzi, którzy znaleźli sobie świetne miejsce za publiczne pieniadze na realizację swoich wynaturzonych fantazji. Chcemy normalnego TETARU!!!!!
Re:
Nie wiem, kogo przyciągały te premiery ale za to wiem, ile ludzi odciągnęły całkowicie od zainteresowania sztuką i od chodzenia do jakiegokolwiek teatru. Za to powinna być kara. Wystarczy porozmawiać z kimkolwiek z Wrocławia, spoza hermetycznego światka specyficznych wielbicieli tej instytucji, czyli z normalnymi ludźmi, aby się szybko zorientować na temat ich negatywnej opinnii o tym, co dzieje się w Teatrze Polskim we Wrocławiu. Ludzie, my chcemy normalnego teatru, mamy do tego prawo, odprowadzamy na to swoje podatki!!!!!!!
Dojeżdżałam na spektakle Teatru Polskiego z Warszawy, bo było warto. Chciałabym móc jeździć dalej....
Re: Re:
Człowieku normalny, może ty sie po prostu na teatrze nie znasz? Teraz jest w Polsce promocja lumpiarstwa (prof.Staniszkis), więc kazdy uważa, że ma prawo autorytatywnie wypowiedzieć się na każdy temat. A gdyby tak czasem posiedzieć cicho?
Re: Re: To chyba kpina!
#54: Anna - Re: To chyba kpina!
Nie istnieje coś takiego jak NORMALNY taatr. Jest zły albo dobry. Już użycie tego określenia świadczy o tym, że o teatrze pojęcia nie masz!
#2: Gall Anonim - To chyba kpina!
Wykształcenie wyższe zapewne nie zaszkodziłoby, ale niektórych ludzi bronią ich dzieła i doświadczenie, a nie dyplomy.
Andrzej Wajda nie ma ponoć nawet matury, Zbigniew Hołdys też.
Są ludzie, którzy mają wiele papierów, lecz niewiele z tego wynika.
Niedopuszczenie tak doświadczonej i wyjątkowej osoby do konkursu z takiego powodu, to jak wyrzucenie z domu ojca, który nie posiada dokumentu meldunkowego.
Czy warto upierać się przy dyplomie, gdy za mistrzem przemawia chwała ?
---
Do bez-tęsknoty i do bez-myślenia,
Do tych, co mają tak za tak - nie za nie -
Bez światło-cienia...
Tęskno mi, Panie...
Re: Re: To chyba kpina!
#7: Grażyna Wisniewska - Re: To chyba kpina!
Zgadzam się w pełni. Chociaż mieszkam w okolicach Warszawy też przyjeżdzam specjalnie do Wrocławia do Teatru Polskiego na spektakle, które poruszają człowieka, a nie tylko bawią.
Re:
Mamy samych wybitnych Polaków bez szkoły Wałęsa, Kwaśniewski, Mieszkowski oni wszyscy mają doktoraty...
#2: Gall Anonim - To chyba kpina! z Pańskiej strony , widać że niewiele wiedzy na temat kultury i sposobu
tworzenia najlepszych zespołów które potrafią pokazać coś wspaniałgo , nowego , ale to muszą tworzyć zgrane i współpracujące ze msobą osoby .Teatr Polski znam od dziecka jeszcze nie był w tym gmachu to moja rodzinna tradycja , mój tato całe zawodowe życie spędził w tej instytucji i wiem ile są ci wspaniali ludzie warci.Proszę więcej nie wypowiadać się na tematy Panu obce .
| This discussion has been closed. |
Nie warto
Pan Mieszkowski jest zawodowym politykiem. Nie mozna tego przeoczyc. Nie padl tez ofiara dobrej zmiany, prezesa lub spisku. Wiekszosc w sejmiku dolnoslaskim ma koalicja Dudkiewicza i PSL plus inni. Funkcja dyrektora teatru nie jest dozywotnia. Za dwa lata wybory, wygra nowoczesna wroci p. Mieszkowski. O prosty swiat polityki.