TAK DLA GIMNAZJUM
Skontaktuj się z autorem petycji
gimnazja
Gimnazja należy zlikwidować, To jeden z niedanych tworów rządu Buzka - podobnie jak reforma samorządowa, reforma służby zdrowia. Do czego Buzek przyłozył rękę - to zepsuł.
A je nie podpiszę tej petycji, gdyż system 8-klasowy uważam za lepszy, nieprofilowane gimnazja to strata czasu, często w dużych miastach wylęgarnia chuligaństwa (bo w jednej szkole skupia się wielu uczniów w trudnym wieku - siódma klasa zawsze była najgorsza). W małym miasteczku - gdzie uczę - będą duże oszczędności na wożeniu dzieci autobusami do innnych dzielnic... bo miały pecha, że w ich sąsiedztwie ktoś urządził gimnazjum.
Po drugie- z obserwacji moich wynika, że problemy wychowawcze dotyczą uczniów szkoły podstawowej, powiem konkretniej - w niektórych przypadkach również ich rodziców, którzy są roszczeniowi, mało empatyczni i zrzucają winę za wszystko na nauczycieli i inne dzieci.Uczniowie gimnazjum są kreatywni, mają dzisiaj wielkie możliwości rozwoju i samorealizacji i wykorzystują je. Są ambitni, angażują się w wiele spraw. I nie widzę absolutnie powodu, żeby taki stan rzeczy zmieniać
Podpisalam petycje poniewaz jestem zbulwersowana ilościa zmian jakie maja miejsce w szkolnictwie.
Mam dwoje dzieci ktore sama wychowuje i nigdy nie bylam w stanie przekazac podrecznikow dziecka starszego młodszemu. Dalej, ilosc cwiczen jaka pozostaje niewykorzystana przez nauczycieli daje wiele do myslenia. Sami nauczyciele nie nadazaja za zmianami. Czemu to ma słuzyc? Podoba mi sie obecny system. Dzieci maja więcej możliwości. Jestem za Gimnazjami.
Podobno jesk kolejny plan wprowadzenia 23% Vat na usługi szkolne - szkoly jezykow obcych.
To absurd. Panstwo zamiast wspomagac rozwój dzieci zamierza je ograniczac. Czemu to ma słuzyc?
| This discussion has been closed. |