500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci
Quoted post
Gość |
#22016-02-12 23:32Co za niesprawiedliwość my samotni rodzice dalej sami a pełne rodziny z super pensjami dostali po 500 zł na 2 dziecko płakać mi sie chce czy do naszych wspaniałych rządzących nie dotarło ze pomogli tym co maja na wszystko a samotnych rodziców uczciwie pracujących zostawili na lodzie wstyd mi za ten kraj |
Odpowiedzi
Gość |
#4 Re:2016-02-13 11:35:12ja napisze jak sie u mnie " polepszylo" od czasu kiedy zaczal rzadzic pis. Od 1 stycznia leki mojego meza wypadly z listy lekow refundowanych, zamiennikow brac nie moze. Miesieczny koszt 450 zl, o innych ktore bierze juz nie wsponme. Corka 6-latka, ktorej nie chce dac do pierwszej klasy - w naszym malym przedszkolu nie moge jej zostawic, bo nie ma mozliwosci utworzenia dodatkowej grupy. Do innego przedszkola jej nie przyjma, do zerowki rejonowej tez ma marneszanse sie dostac. 500 zl oczywiscie nie dostanem bo dla naszego panstwa jestem za bogata, nie biora pod uwage kosztow leczenia meza. Za chwile zaczna pracecnad ustawa o obrocie ziemia rolna i co? To co pisza w prasie z tego wynika, ze godza w podstawowe prawo wlasnosci. Obrot bedzie tak ograniczony... a ceny spadna, bo to Agencja bedzie ustalac po jakiej bedzie skupowac, a bez jej zgody ziemi nie mozna bedzie sprzedac. Dotyczy nas to w tym sensie, ze nie bedziemy mogli sprzedac idzuedziczonego gospodarstwa tesciow, gdyby do tego doszlo. Poza tym podatek bankowy, podatek od sklepow beda nas dotyczyc tak jak innych obywateli i tak samo w nascuderza. Nic tylko do prasy to zglosic, poki jeszcze niema cenzury. |
Gość |
#18 Re:2016-02-15 10:47:51Nie moge się zgodzić. Też samotnie wychowuje 1 dziecko i uważam, że niesprawiedliwością jest to, że dzieci pierwsze zostały pominięte. Nie zgodzę sie jednak z tym, żeby pomijac ludzi okreslanych jako "bogatych". Uważam, że skoro płaca podatki, tak jak i ja to też powinni pieniądze otrzymać. Co innego z rodzinami, które mieszczą się w progu wyznaczonym do otrzymania pieniędzy na pierwsze dziecko. Jesli ktoś pracuje to nawet mając 2 dzieci nie ma prawa sie w nim zmieścic. Skończmy z naszych pieniędzy utrzymywać darmozjadów. |
Apel do Prokuratora Generalnego Adama Bodnara
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
OTWARTY LIST DO PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA
WSTRZYMAĆ ZAPRZYSIĘŻENIE!
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Społeczny apel o jawność działań Policji w sprawie Beaty Klimek
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
APTEKA DLA PACJENTA, A NIE TYLKO DLA APTEKARZA. APEL O POTRZEBNĄ DEREGULACJĘ PRAWA
18354 Utworzone: 2025-05-26
Apel o uczciwość przy ustalaniu poziomu potrzeby wsparcia
422 Utworzone: 2025-06-17
STOP przetargowi na obiekcie "Jagiellonka"!!!
815 Utworzone: 2025-06-24
Skrzyżowanie Chmieleniec - Bobrzyńskiego opracowanie koncepcji
40 Utworzone: 2025-07-04
Chrońmy prawo do wyboru medycyny naturalnej w profilaktyce naszego zdrowia!
1459 Utworzone: 2024-12-08
Zagórze (gmina Białogard): Apel o ochronę siedliska zagrożonego budową ścieżki rowerowej
85 Utworzone: 2025-07-02
Bezpieczeństwo przy drogach wojewódzkich na terenie powiatu łańcuckiego
63 Utworzone: 2025-06-16
Utworzenie pokoi ciszy w szkołach powiatu kościerskiego
33 Utworzone: 2025-07-04
Apel do Prokuratora Generalnego Adama Bodnara
14110 Utworzone: 2025-06-23
PETYCJA W SPRAWIE PRZYWRÓCENIA STAŁEJ KONTROLI NA GRANICY POLSKO-NIEMIECKIEJ
730 Utworzone: 2025-07-01
Murem za naturą: apel w obronie medycyny naturalnej
12098 Utworzone: 2025-01-30
Przywrócenie możliwości oddawania części zmian w pyszne.pl
19 Utworzone: 2025-07-04
Petycja w sprawie odwołania Marszałka Województwa Lubuskiego
1214 Utworzone: 2025-06-29
PETYCJA O STWORZENIE JEDNOLITYCH STANDARDÓW OPIEKI NEONATOLOGICZNEJ W POLSCE
4635 Utworzone: 2025-05-30
Sprzeciw wobec utworzenia Centrum Integracji Cudzoziemców w Szczecinie oraz przymusowej relokacji nielegalnych migrantów w naszym mieście!
695 Utworzone: 2025-05-14
Protest w sprawie usunięcia z MPZP planowanych dróg 1KDL i 1KDZ łączących drogę krajową nr 78 z ulicą Władysława Łokietka / Suchogórską w Bytomiu Stolarzowice
363 Utworzone: 2025-06-30
Petycja o start prac projektowych nad poszerzeniem obwodnicy Wieliczki DK 94 do dwóch pasów
138 Utworzone: 2025-06-25
Petycja do Rady Miasta Poznania i Prezydenta Miasta Poznania w sprawie utworzenia parku na południe od ulicy Hetmańskiej, w kwartale ulic Hetmańska, Dmowskiego, Krauthofera i Górecka
298 Utworzone: 2025-06-30
Petycja do Sejmu RP o przyjęcie uchwały potępiającej ludobójstwo w Strefie Gazy
36 Utworzone: 2025-06-20
STOP dla działalności SKY CAMP Strefa Spadochronowa!
435 Utworzone: 2025-03-23