Fundacja Dziewczynka z zapałkami apeluje o przywrócenie jej akcji charytatywnych w galeriach i marketach

Petycja do Prezesów, Dyrektorów i kierowników sieci sklepów i centrów handlowych,

Prosimy pozwólcie Państwo naszej „Dziewczynce z zapałkami” i jej przyjaciołom, sprzedawać baśniowe zapałki w Państwa galeriach i sklepach - dla Państwa to tak niewiele, a dla naszej dziewczynki z zapałkami oznacza to być albo nie być. Praktycznie od powstania Fundacji w 1998 roku, przez ponad 10 lat w większości galerii można było ją spotkać i kupić od Niej zapałki, a ludzie byli dla niej życzliwi i chętnie pomagali. Dziś została ona wykluczona i nie ma pozwolenia na sprzedawanie swoich baśniowych zapałek a przecież większość z nas chętnie zakupi te baśniowe zapałki.

Dziewczynkę z zapałkami” zna prawie każdy, tu w Polsce jak i wielu innych krajach naszego globu.

Prośba niniejsza została udostępniona publicznie, by każdy kto uważa, że wykluczenie Fundacji „Dziewczynka z zapałkami” z możliwości prowadzenia swojej działalności w Galeriach i centrach handlowych jest wielce krzywdzące i przykre nie tylko dla samej dziewczynki z zapałkami, ale dla każdego komu jest bliskie dobro dziecka.

Fundacja Dziewczynka z zapałkami, Piotr Myśliwiec    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Fundacja Dziewczynka z zapałkami, Piotr Myśliwiec do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.