Janusz Korwin-Mikke marszałkiem seniorem

Korwin-Mikke_Janusz.jpg

Proszę o poparcie inicjatywy jaką jest powołanie Pana posła Janusza Korwina-Mikkego na marszałka seniora przez Pana Prezydenta Andrzeja Dudę. Pan Junusz Korwin-Mikke był posłem na Sejm RP I kadencji. W wyniku wyborów parlamentarnych, które odbyły się 13 paździenika 2019 r. pojawia się w Sejmie pierwszy raz od wielu lat. Dla wielu ludzi ten fakt ma historyczny i sentymentalny wydźwięk. Ta tymczasowa i honorowa funkcja byłaby ukłonem w stronę młodych ludzi, wśród których Pan poseł ma największe poparcie oraz możliwością aby w pierwszych słowach wypowiedzianych podczas IX kadencji obradowania Sejmu RP odniósł się właśnie do nich.

Składając podpis, uprawniam Agata Sucharska do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.