LIST POPARCIA BUDOWY TORU W RYBNIKU

ul. Chabrowa 21
44-200 Rybnik

LIST POPARCIA

W związku z możliwością budowy toru kartingowego w Rybniku, ja niżej podpisany(-a)
w pełni popieram realizację projektu

Tor kartingowy,daje szansę na promocję miasta nie tylko w kraju,ale i za granicą poprzez organizację zawodów - Rybnik może być punktem centralnym na południu Polski w sporcie kartingowym.

Kolejnym atutem powstania takiego toru jest fakt, iż w naszym województwie jest duże zagęszczenie ludności oraz dobry dojazd do Rybnika z autostrad A1 i A4.
Jako miasto możemy być również znani, oprócz rond i zawodów żużlowych z wspomnianego toru.

Karting to sport motorowy, który mogą uprawiać już najmłodsi – dzieci w wieku od 8 lat. Inicjatywa ta pozwoli na krzewienie kultury fizycznej zarówno wśród dzieci, młodzieży jak i dorosłych. Będzie także świetnym miejscem do organizacji różnego rodzaju eventów, wydarzeń, pokazów odbywających się w Rybniku.

Warto wspomnieć, że tor ten możespełniać również funkcję edukacyjną i dydaktyczną w szkoleniu kierowców, zespołów prewencyjnych (policja, pogotowie ratunkowe, straż pożarna itp.), jak również wszystkich pozostałych uczestników ruchudrogowego,co zpewnością poprawi komfort i bezpieczeństwo na drogach.

Podsumowując, popieram projekt i jego realizację na terenie Miasta Rybnik.

FB: Motors Rybnik
Tik-Tok: motors_rybnik
 tor-kartingowy-rybnik05-63ac49726e44c5-36902999-jpg_63ef70a73778c7_90401841.jpg.jpg325868241_5938557196231742_3853008945537019442_n1.jpg

Stowarzyszenie MOTORS Rybnik    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Stowarzyszenie MOTORS Rybnik do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.