Nie dla likwidacji biletów ulgowych!

Minister Infrastruktury i Budownictwa

Andrzej Adamczyk

Od 1 stycznia 2017 roku wchodzą w życie przepisy ustawy o publicznym transporcie. W ich wyniku znikają bilety ulgowe na przejazdy koleją i autobusami np. dla osób niepełnosprawnych, studentów i dzieci dojeżdżających do szkół. SPRZECIWIAMY się temu!

Tańsze bilety dla osób niepełnosprawnych pomagają w ich leczeniu i aktywizacji. My chorzy wydajemy bardzo dużo pieniędzy na leczenie, często nie możemy pracować i mamy tylko skromne renty lub zasiłki :( Brak możliwości tańszego podróżowania sprawi, że trudniej nam będzie się leczyć i korzystać z życia. Nie będzie nas stać na podróże :( Mamy nadzieję, że ktoś się jeszcze zastanowi nad tym pomysłem…

Magdalena Lesiewicz    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Magdalena Lesiewicz do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.

Zachęcimy do wyświetlenia tej petycji 3000 odwiedzających, którzy przeglądają inne petycje na naszej stronie, ale jeszcze nie widzieli tej petycji.