Nie dla radnego Piaseckiego, damskiego boksera z Bydgoszczy

Szanowny Panie Piasecki,

w związku z licznym doniesieniami docierającymi do nas z mediów na temat stosowania przez Pana przemocy domowej wobec Karoliny Piaseckiej, zwracamy się do Pana z apelem o zrzeczenie się mandatu radnego miasta Bydgoszczy.

Radny powinien być wzorem i przykładem zachowania dla mieszkańców. Jako nasz reprezentant winien zachować szczegółną troskę o dobre imię miasta, które reprezentuje. Materiały ujawnione przez Karolinę Piasecką wskazują na to, że nie jest Pan osobą, która panuje nad swoimi emocjami. Brak poszanowania dla drugiego człowieka, przemoc fizyczna i psychiczna, a także homofobia to cechy, z których zasłynął Pan w trakcie swojej działalności politycznej.

Nie chcemy, aby nasza Bydgoszcz była utożsamiana z politykiem, który głośno mówi o tradycyjnych wartościach, a we własnym domu stosuje terror.

Bydgoszcz to miasto otwarte i tolerancyjne. Chcemy wspierać ofiary przemocy domowej a nie opłacać diety oprawców z naszych podatków.

To haniebne, że do tej pory, zwłaszcza po publikacji tego nagrania nie zrzekł się Pan mandatu.

Niezawłocznie żądamy tego my, niżej podpisani.

Podpisując, upoważniam Dominika Pawelec do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.