Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa o przywrócenie zajęć dodatkowych w przedszkolach samorządowych od września 2020r.

Kraków 14.05.2020r

Szanowny Pan Prezydent

prof. zw. dr hab. Jacek M. Majchrowski

Panie Prezydencie my niżej podpisani zwracamy się z petycją o przywrócenie finansowania zajęć dodatkowych w przedszkolach samorządowych od września 2020r. Zdajemy sobie sprawę z obecnych trudności finansowych jakie przechodzą wszystkie gminy w związku z pandemią covid-19, jednak zwracamy się z prośbą o rozważenie możliwości poszukania innych oszczędności, które nie dotyczą bezpośrednio naszych dzieci. Chcemy, żeby w przedszkolach samorządowych osoby posiadające odpowiednie kwalifikacje dalej prowadziły zajęcia typu rytmika, taniec, szachy i inne które proponuje Dyrekcja Przedszkola, podobnie jak ma to miejsce w placówkach prywatnych.

My przedstawiciele Rad Rodziców oraz zatroskani rodzice chcielibyśmy, żeby wszystkie dzieci miały równe szanse rozwoju i dostęp do szerokiej oferty zajęć. Sprzeciwiamy się szukaniu oszczędności na naszych dzieciach oraz szeroko rozumianej edukacji. Prosimy o przywrócenie finansowania dodatkowych zajęć w przedszkolach samorządowych.

Joanna Malinowska    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Joanna Malinowska do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.