Petycja mieszkańców Zakrzewa sprzeciwiających się budowie lini nr 85 kolei dużych prędkości

My mieszkańcy Zakrzewa i okolic wyrażamy swój sprzeciw w związku z budową lini kolei dużych prędkości nr 85 Poznań - Sieradz a zwłaszcza wariantu nr 4. Przebieg tej lini prowadzi przez naszą Wieś. Realizacjia tej inwestycji wiąże się z utratą przez  nas domów, gruntów, nieruchomości i gospodarstw rolnych. Linia odzieli cześć mieszkańców od szkoły, sklepu, marketu i dojazdu do pracy. W czasie galopującej inflacji, kryzysu gospodarczego w obliczu wojny za naszą granicą i w obawie o przyszłość naszych dzieci. Z wymienionych argumentów uważam że cały pomysł inwestycji za absolutnie nie możliwy do przyjęcia. Jeżeli ma iść kolej to tak by nie ingerowała w żadne domy ani gospodarstwa.

1. Podpisując petycję bronisz swojej wioski nie ważne że teraz nie jesteś nakreślony zmieni się w innej miejscowości trasa i może trafić na Ciebie. Razem możemy więcej

Do wiadomości:

Centralny Port Komunikacyjny, BBF Spółka z. O. O., Regionalna Dyrekcja Ochrony Środowiska w Poznaniu, Prezydent RP Andrzej Duda, Sejm RP, Senat RP, Komisja Do Spraw Energetyki, Klimatu i Aktywów Państwowych, Posłowie okręgu nr 36: Dziedziczak Jan, Grzyby Andrzej, Kaleta Piotr, Ławniczak Tomasz, Maląg Marlena, Minister Rodziny pracy i polityki Społecznej Moliński Jan, Pawliczak Karolina, Rusiecki Grzegorz, Sójka Katarzyna, Szczepański Wiesław, Urbaniak Jarosław, Witczak Mariusz, Rzecznik Praw Obywatelskich, Wojewoda Wielkopolski, Marszałek Województwa Wielkopolskiego, Starostwo Powiatowe w Jarocinie, Gmina Jarocin.

Podpisując, upoważniam Maria Szulc do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.