Poparcie dla modernizacji toru Autodrom Biłgoraj

Działając w imieniu niżej podpisanych mieszkańców powiatu biłgorajskiego, sympatyków sportów motorowych, członków Automobilklubu Biłgorajskiego oraz wszystkich, którym leży na sercu dobro i promocja regionu oraz poprawa bezpieczeństwa na drogach publicznych chcemy wyrazić nasze poparcie dla działań władz powiatowych mających na celu przeprowadzenie modernizacji toru znajdującego się przy ul. Motorowej w Biłgoraju, zwanego potocznie “Autodromem Biłgoraj”.

Biłgorajski "Autodrom” jest nieodłączną częścią historii miasta. Przez dziesięciolecia oddawał nieocenione usługi w zakresie szkolenia kolejnych pokoleń kierowców zarówno wyczynowych, jak i tych poruszających się po ulicach. Tor dostarczał również sportowych emocji kibicom oraz biorącym udział w zawodach kierowcom. Niestety, jak każdy użytkowany obiekt został on przez te lata w znacznym stopniu wyeksploatowany i wymaga obecnie znaczących napraw. Jako osoby żywo zainteresowane losem jedynego w regionie tego typu toru wyrażamy nasze poparcie dla działań dążących do gruntownej modernizacji biłgorajskiego toru. Wierzymy, że ten unikalny obiekt posiada ogromny potencjał, którego właściwe wykorzystanie może przyczynić się w znaczącym stopniu do promocji regionu, którego ma szansę zostać wizytówką. Kolejne pokolenia młodych kierowców zyskałyby miejsce do bezpiecznego podnoszenia swoich umiejętności prowadzenia pojazdów i doskonalenia techniki prowadzenia pojazdów.

Automobilklub Biłgorajski    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Automobilklub Biłgorajski do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.