Petycja o przywrócenie ścieżki rowerowej przy ul. Batalionów Chłopskich w W-wie.

Wzdłuż Ul. Batalionów Chłopskich na warszawskim Bemowie została wybudowana ścieżka rowerowa. W 2018r., w dobie propagowania ekologii i zdrowego trybu życia ścieżka ta została zamieniona przez Urząd Miasta W-wa Bemowo na miejsca parkingowe dla mieszkańców. Auta parkowane są niezgodnie z wytycznymi na ścieżce miejscami, w sposob zagrażający bezpieczeństwu przechodniów. Sytuację pogarsza ruch rowerowy i ruch elektrycznymi hulajnogami odbywający się na chodniku, przemianowanym na "ścieżkę pieszo-rowerową"... Duża ilość mieszkańców okolicznych osiedli mocno wzmogła ruch samochodowy, co bardzo negatywnie wplywa na bezpieczeństwo rowerzystow zmuszonych teraz do współkorzystania z jezdni wraz z mknącymi autami.

Kierowcy parkować mogą na miejscach w swoich osiedlach lub np. na parkingu strzeżonym przy ul. Szeligowskiej. Nie ma zgody na pogorszenie standardu prawie wszystkich dla wygody i oszczednosci garstki "oszczednych inaczej" użytkowników aut w okolicy.

Wraz z przywróceniem ścieżki wnosimy o zmianę obecnego oznakowania południowej części jezdni znakami B36 "Zakaz zatrzymywania" na znaki B35 "Zakaz postoju".

Wnosimy o jak najszybsze przywrócenie ścieżki rowerowej wzdłuż ulicy Batalionów Chłopskich.

FB_IMG_1578185719718.jpg

FB_IMG_1578184186552.jpg

Składając podpis, uprawniam Kamil Gromek do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.