Petycja w sprawie kursowania linii 317 w weekendy i święta

Sz. P. Wiesław Witek

Dyrektor Zarządu Transportu Miejskiego

ul. Żelazna 61, 00-848 Warszawa

W imieniu mieszkańców osiedla Cybernetyki 17, występuję z wnioskiem o zapewnienie kursowania linii 317 w weekendy i święta. Chciałabym podkreślić, że jest to jedyny autobus w najbliższej okolicy na trasie Wilanów-P+R Aleja Krakowska i kursuje on jedynie w dni powszednie. W weekendy mieszkańcy zmuszeni są do korzystania z tramwajów oraz autobusów, które odjeżdżają z przystanków oddalonych o około kilometr od osiedla. Przyrost ludności na tym terenie wzmaga ruch samochodowy a to powoduje zatory drogowe. Aby uniknąć korków, wiele osób decyduje się na przejazd komunikacją miejską. Jednak problem pojawia się w weekendy, kiedy z przystanku nie odjeżdża żaden autobus. Duża liczba mieszkańców pracuje i studiuje, a brak komunikacji powoduje duże utrudnienie w dojazdach zarówno w stronę metra jak i lotniska Chopina.

Tylko na osiedlu Cybernetyki 17 znajduje się około 700 mieszkań, a w okolicy naszego osiedla są też inne zamieszkałe bloki, a część jest w trakcie budowy. Oznacza to, że w najbliższej okolicy mieszka mnóstwo osób, które spotykają się z utrudnieniami spowodowanymi brakiem możliwości dojazdu do pracy, na uczelnię czy chociażby na zakupy. Proszę o zrozumienie i przychylną nam - mieszkańcom decyzję.

W załączeniu przedkładam listę osób popierających petycję.

Z poważaniem,

Katarzyna Oleszczuk

Katarzyna Oleszczuk    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Katarzyna Oleszczuk do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.