Petycja w sprawie szybkiego uchwalenia MPZP Centrum Rembertowa, która ureguluje budowę bloków pośród zabudowy jednorodzinnej w Rembertowie

Prezydent Miasta Stołecznego Warszawy
za pośrednictwem Biura Architektury i Planowania i Przestrzennego
Wydział Zagospodarowania Przestrzennego WZP Wschód

PETYCJA

ws. szybkiego uchwalenia MPZP Centrum Rembertowa, która ureguluje budowę bloków pośród zabudowy jednorodzinnej w Rembertowie

My, niżej podpisani Mieszkańcy dzielnicy Rembertów Miasta Stołecznego Warszawy, jesteśmy przeciwni lokalizowaniu bloków wielorodzinnych pośród zabudowy jednorodzinnej, a także na wartościowych terenach publicznych w Rembertowie. Takie działania psują ład przestrzenny i mają negatywny wpływ na warunki zamieszkiwania w naszej dzielnicy.

Naszym zdaniem rozwiązania przyjęte w nowym Miejscowym Planie Zagospodarowania Przestrzennego (MPZP) dla obszaru Centrum Rembertowa, dotyczące warunków zabudowy i zagospodarowania terenu, zapewniają utrzymanie zasad ochrony i uporządkowanie kształtowania ładu przestrzennego i zapobiegają budowie bloków pośród zabudowy jednorodzinnej. Umożliwiają także zgodne z interesem mieszkańców zagospodarowanie terenu pod lokalizacje inwestycji publicznych z zakresu usług kultury, sportu i rekreacji, np. na terenie dawnego bazaru „Ciuchy” oraz zabezpieczają wartościowe tereny zieleni przed zabudową. Wyrażamy zdecydowane poparcie dla tych rozwiązań.

Dlatego apelujemy do władz Miasta Stołecznego Warszawy z gorącą i pilną prośbą o jak najszybsze procedowanie i finalne sprawne uchwalenie nowego MPZP dla obszaru Centrum Rembertowa.

Do wiadomości
Rada Miasta Stołecznego Warszawy
Rada i Zarząd Dzielnicy Rembertów Miasta Stołecznego Warszawy

Mieszkańcy Rembertowa    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Mieszkańcy Rembertowa do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.