PODPISZ PETYCJĘ – RATUJMY BIEBRZĘ PRZED SKAŻENIEM

Rośnie olbrzymie zagrożenie z powodu inwestycji śmieciowych tuż obok tej unikalnej rzeki. Dlatego mówimy NIE MA ZGODY na zwożenie i składowanie przez 3 lata tak gigantycznych ilości śmieci, odpadów medycznych, weterynaryjnych i niebezpiecznych- na co zezwala ustawa o odpadach z 2012 roku.
Nie ma zgody na ich spalanie!
ŁOŚ_BIEG!.jpg

Zgodnie z założeniami Inwestora nad samą Biebrzą ma powstać olbrzymia spalarnia, w której praca będzie odbywać się przez 330 dni w roku, systemem trój-zmianowym w ilości 74 000 ton rocznie, 225 ton/dzień. Mają tam być przetwarzane następujące rodzaje odpadów: (A) odpady niebezpieczne i inne niż niebezpieczne (24 000 ton/rok, 73 ton/dzień), w tym: odpady medyczne i weterynaryjne (8 000 ton/rok,24 ton/dzień); (B) osady ściekowe z oczyszczalni (50 000 ton/rok; 152 ton/dzień).

TWÓJ GŁOS W SPRAWIE WIELE ZNACZY. TY MOŻESZ URATOWAC BIEBRZĘ. OD WAS WSZYSTKO ZALEŻY. KOCHANI!!! URATUJMY TEN DZIEWICZY REGION POLSKI. PODPISZCIE PETYCJĘ. WY, WASZE RODZINY I WASI PRZYJACIELE. WYŚLIJCIE SMS DO ZNAJOMYCH. NIECH ONI POWIADOMIĄ O PETYCJI SWOJE RODZINY, ZNAJOMYCH I TAK DALEJ, I DALEJ, AŻ UTWORZY SIĘ ŁAŃCUCH LUDZI DOBREJ WOLI.

Tym łańcuchem podpisów oplećmy Biebrzę i nie pozwólmy, aby ten unikalny w całej Europie ekosystem będący ostoją ptactwa rodzimego i migrującego, z całym swym olbrzymim bogactwem gatunkowym świata roślin i zwierząt został zniszczony. Ocalmy to dziedzictwo narodowe dla przyszłych pokoleń i NIE POZWÓLMY nikomu na stworzenie następnej EKO-BOMBY.

DOŁĄCZ DO NASZYCH DZIAŁAŃ!!! TERAZ!!! Póki nie jest za późno.

Stowarzyszenie Klub Miłośników Sidry

Dane kontaktowe:

Obsługujący stronę: Wojciech Łabieniec, tel.: 519 709 451 w godzinach 16.00-19.00

Potencjalny inwestor spalarni w Nowym Dworze nad Biebrzą znany jest z tworzenia innych składowisk, które płonęły emitując w powietrze ogromne ilości toksyn. Nie chcemy by taka sytuacja zdarzyła się nad Biebrzą!

Patrz linki poniżej:

1) Studzianki

2) Karcze

3) a teraz Nowy Dwór nad Biebrzą???

logo_pet.jpg

Stowarzyszenie Klub Miłośników Sidry    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Stowarzyszenie Klub Miłośników Sidry do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.