Popieramy pozew przeciwko TVP!

Ja, obywatel Rzeczpospolitej Polskiej, uważam, że Telewizja Polska SA jako telewizja publiczna od trzech lat systematycznie i umyślnie informuje całe społeczeństwo, w tym mnie, nieobiektywnie, tendencyjnie i niekiedy kłamliwie, czym narusza moją wolność, godność i cześć w rozumieniu art. 30 i 31 Konstytucji RP i art. 23 kodeksu cywilnego.

TVP działa sprzecznie z preambułą Konstytucji, której ostatnie zdanie brzmi „Wszystkich, którzy dla dobra Trzeciej Rzeczypospolitej tę Konstytucję będą stosowali, wzywamy, aby czynili to, dbając o zachowanie przyrodzonej godności człowieka, jego prawa do wolności i obowiązku solidarności z innymi, a poszanowanie tych zasad mieli za niewzruszoną podstawę Rzeczypospolitej Polskiej”.

TVP nagminnie łamie zasady etyczne ustalone w Karcie Etycznej Mediów.

Pozew Waldemara Sadowskiego przeciw Telewizji Polskiej uważam więc za słuszny i popieram.

Michał Zieleniewski    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Michał Zieleniewski do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.