Pozostanie Pana Tomasza Stróża na obecnym stanowisku dyrektora w naszym "wspólnym domu".

Publiczne liceum imienia Mikołaja Kopernika w Tarnobrzegu według opinii uczniów, absolwentów jak i rodziców jest bardzo dobrym miejscem nauki, które zapewnia wspaniałą oraz sympatyczną atmosferę. Uczniowie są bardzo wdzięczni za tak doskonale prowadzoną szkołę.

Od  10 lat na czele tej placówki zarządza wszystkim dobrze znany, szanowny Dyrektor Tomasz Stróż.

Liceum imienia Mikołaja Kopernika zawdzięcza mu naprawdę wiele. Dzięki jego zaangażowaniu w życie szkoły, potocznie nazywany „Jachowicz” jest jedną z najchętniej wybieranych szkół w Tarnobrzegu.  Latami pracował na zasłużoną sobie pozytywną opinię szkoły. Ukształtował ją poprzez swoją ciężką pracę jak i dobre intencje w stosunku do uczniów, rodziców oraz nauczycieli.  Jesteśmy za to wdzięczni.

Niestety coraz częściej docierają do nas informacje dotyczące chęci zmiany dyrektora Liceum imienia Mikołaja Kopernika  przez prezydenta miasta. Z odwagą można stwierdzić ,że po odejściu szanownego Dyrektora Tomasza Stróza, placówka ta nie będzie już tym samym miejscem, które do tej pory przez  10 lat pod jego ręką, cieszyło się wspaniałą opinią.

Nie zgadzamy się na to. Chcemy aby przyszłe roczniki, mogły równie dobrze być prowadzone jak dotychczasowi absolwenci oraz uczniowie. Stworzyliśmy wirtualną petycję, która ma na celu zapobiec zmianie dyrektora szkoły.

Młodzież Tarnobrzeska    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Młodzież Tarnobrzeska do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.