Prosimy władze Mielca o udostępnienie budynku z zasobów miasta na nową Pu-Chatkę dla kotów z SOS KOTY Mielec

logo_male1.jpg

Pan Jacek  Wiśniewski

Prezydent Miasta Mielca

ul. Żeromskiego 26

39-300 Mielec

Szanowny Panie Prezydencie!

Nasze Stowarzyszenie SOS KOTY Mielec jest organizacją roztaczającą opiekę nad porzuconymi, chorymi kotami, które z różnych przyczyn straciły dom i trafiły pod naszą opiekę. Działalność naszej organizacji opiera się na pracy wolontariuszy i samofinansowaniu. Jesteśmy organizacją non-profit, a nasze przedsięwzięcia możliwe są tylko dzięki pomocy Darczyńców.

Od 2020 roku udało nam się uzyskać lokum dla kotów – Pu-Chatkę, która stała się oazą dla naszych podopiecznych, pozwoliła nam na lepszą organizację naszych poczynań i przyniosła upragnioną stabilizację. Naszym kotom zapewniamy leczenie, profilaktykę, opiekę, kastrację i szukamy im nowych domów. Naszą działalność można prześledzić na Facebooku. Niestety, z powodu pomówień, donosów i gróźb skierowanych pod naszym adresem, związanych z profilem naszej działaności, stoimy przed groźbą utraty naszego domu.

W związku z powyższym zwracamy się z prośbą o przydzielenie nam bezpiecznego lokum na zasadzie udostępnienia lokalu na preferencyjnych warunkach przez Urząd Miasta Mielca, wynajmu lub dzierżawy, z uwagi na prawa przysługujące SOS KOTY Mielec jako organizacji pożytku publicznego. Ze względu na konieczność zachowania standardów sanitarnych i godnych warunków lokalowych, prosimy o lokum posiadające niezbędne media.

W kontekście niedawnych rzeszowskich wydarzeń, gdy władze miejskie bez wahania udostępniły wszelkie możliwe środki i podjęły niezbędne działania dla ratowania kotka Rurka w potrzebie, prosimy, by władze miasta Mielca wyciągnęły do nas pomocną dłoń.

Z pewnością pomoc dla naszej organizacji, walczącej również z bezdomnością kotów, ograniczającej ich nadmierną populację, opiekującej się kalekimi i chorymi zwierzętami umożliwi kontunuowanie owocnej współpracy i wspieranie działań miejskiego schroniska, a samemu miastu przysporzy miano miasta przychylnego zwierzętom.

Za nami stoi rzesza osób o wspaniałych sercach, gotowych pomagać nam finansowo i własnym wkładem pracy. Potrzebny nam jest tylko bezpieczny dom.

Z góry dziękujemy za zajęcie się naszą sprawą, wierzymy, że nasza prośba nie pozostanie bez echa i znajdzie pomyślny dla nas finał.

Renata Dziewit

SOS KOTY Mielec

ul. Kędziora 9/1

39-300 Mielec

e-mail: poczta@soskoty.mielec.pl

Melisa2petycja.jpg

SOS KOTY Mielec (Renata/Barbara)    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam SOS KOTY Mielec (Renata/Barbara) do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.