Ratujemy szkołę nauki pływania naszych dzieci

Do:

Sz.P. Burmistrz Paweł Michalec
Burmistrz Dzielnicy Warszawa Żoliborz
Ul. Słowackiego 6/8

Szanowny Panie Burmistrzu,

My, rodzice dzieci  uczęszczających na zajęcia w Szkole Pływania Aqua Master, zwracamy się z gorącą prośbą o przywrócenie zajęć na dotychczasowych warunkach na basenie OSIR Żoliborz ul. Potocka 1, 01-652 Warszawa.

Firma założona i prowadzona przez naszych bielańskich sąsiadów działa od 20lat. W tym czasie trenerzy włożyli całe swoje serce i umiejętności, by wychować kolejne pokolenie małych pływaków. Tylko dzięki ich zaangażowaniu i ogromnej wiedzy kolejnym dzieciom udaje się przełamać lęk przed wodą i czerpać radość z pływania. Zajęcia w Szkole Pływania Aqua Master, poza praktycznymi ćwiczeniami na basenie, promowały na szeroką skalę edukację dotyczącą odpowiedzialnego zachowania nad wodą. Ta wiedza jest niezmiernie ważna dla dzieci i rodziców oraz wpisuje się w program propagujacy bezpieczeństwo nad wodą.

Warunki postawione przez Dyrekcję OSIR Żoliborz są niemożliwe do zaakceptowania, m.in. ze względu na usunięcie 15 z dotychczasowych 34 grup, przy jednoczesnym podwyższeniu cen za wynajem oraz zaplanowaniu zajęć na dwóch różnych nieckach w tym samym czasie. Te propozycje niestety nie podlegały żadnym negocjacjom. Firma nie może w sposób bezpieczny i na tak samo wysokim poziomie prowadzić zajęć na dwóch różnych nieckach. Specyfika zajęć z niemowlętami wymaga niesamowitego doświadczenia i ogromu wiedzy.  Zakończenie kursu spowoduje ogromne straty w rozwoju dzieci i wiele problemów dla rodziców. W okolicy żaden basen nie świadczy podobnych usług, rodzice będą zmuszeni wozić daleko swoje pociechy.

Gorąco apelujemy nie pozbawiajcie nas jedynego takiego kursu w okolicy!

Licząc na to, że Zarządowi Dzielnicy leży na sercu prawidłowy rozwój najmłodszego pokolenia oraz nie są Mu obojętne wyniki młodych sportowców, oczekujemy na pozytywne zakończenie sprawy.

Z wyrazami szacunku
Rodzice dzieci uczestniczących w zajęciach Szkoły Pływania Aqua Master oraz tych, które oczekują na zapisy

Składając podpis, uprawniam Anna do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.