RATUJMY ŻYCIE DZIECIOM CHORYM NA SMA !!!

RATUJMY ŻYCIE DZIECIOM CHORYM NA SMA!!!!

Do

Pana Jurka Owsiaka

i Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy

Spotykamy się z heroiczną walką rodziców i wielu ludzi o wielkich sercach, którzy w ogromnym trudzie i walce z czasem zbierają dla dzieci chorych na rdzeniowy zanik mięśni tzw. SMA, środki na ratujący życie lek o niewyobrażalnej kwocie 9 mln zł dla 1 dziecka. Wielu z tych rodziców nie raz wrzuciło do puszki WOŚP przysłowiową złotówkę. Teraz ich dzieci potrzebują pomocy w walce o życie i zdrowie.

NIE MOŻEMY POZWOLIĆ, ABY TE DZIECI PRZEGRAŁY TĘ WALKĘ !!!!!!!!

Dlatego my jako darczyńcy WOŚP, a wielu z nas to sympatycy Fundacji od początku grania, prosimy Pana, aby WOŚP dofinansowała zakup leku dzieciom chorym na SMA. Wśród nich są takie, którym brakuje środków do pełnej sumy. Nieubłaganie upływający czas jest kluczowy do podania leku tym dzieciom (lek można podać do 24 m-ca życia), a choroba podstępnie stopniowo odbiera im poszczególne funkcje życiowe aż do zaniku samodzielnego oddychania i spożywania pokarmów. Na naszą pomoc czekają dzieci, którym zostało już mało czasu jak np. Oluś Lewandowski z Czarnej Wody, który ma 21
m-cy. Pozytywna i szybka decyzja WOŚP byłaby zbawienna dla niego i innych dzieci. Rozumiemy zasadę Fundacji, że nie można robić wyjątków, ale w sytuacji gdy wchodzi w grę życie maleńkiego dziecka, my dorośli kierujmy się zasadą:

RATUJMY KAŻDE Z NICH !!!!!!

Prosimy także, aby akcja WOŚP, która odbędzie się w 2021 r. poświęcona została dzieciom chorym na SMA, a środki z tej akcji sfinansowały w całości lek dla pozostałych chorych dzieci na tę straszną chorobę.

Jeśli nie jesteś obojętny, masz wielkie serce i chcesz podarować życie Olusiowi
i innym chorym dzieciom na SMA, a ich rodzicom zdjąć brzemię nieszczęścia, dołącz do nas i podpisz petycję.

Podpisując, upoważniam Danuta do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.