Sprzeciw wobec wysokiej zabudowie przy zbiorniku Świetokrzyska I

Szukamy poparcia w sprawie sprzeciwu wobec wysokiej zabudowy mającej powstać w najbliższym otoczeniu zbiornika rentncyjnego Świętokrzyska I. Miasto zatwierdziło budowę w tym miejscu 9 budynków o maksymalnej wyskości do 15m (budynki siedmiokondygnacyjne).

Sprzciwiamy się dewstacji kolejnych terenów zielonych wokół zbiornika, które z powodzeniem mogłby zostać włączone do mającego powstać w niedalekiej przyszłości Parku Południowego. Wysoka zabudowa wpłynie negatywnie swą estetyka na krajobraz tego miejsca. Zbiornik Świątokrzyska powinien być osią nowopowstającego parku a tereny przyległe powinny być rozsądnie zagospodarowane jako miejsce rekreacji dla mieszkańców Gdańska.

Jako mieszkańcy Gdańska chcemy realnie mieć wpływ na kreowanie tego miejsca, które będzie zgodne z naszymi potrzebami.

Sprzeciwiamy się ekspansywnej i nastawionej na zyski polityce deweloperów w naszym mieście.

Chcemy zwrócić uwagę na bierność ze strony władz na głosy sprzeciwu mieszkańców.

Wnioskujemy o włączenie działki w obręb Parku Południowego.

Możesz pomóc, znasz kogoś kto miałby jakiś pomysł? Pamiętaj - razem możemy WSZYSTKO!!!!!3E885F86-3ADB-4198-8D22-D5FA607CB468.jpegCA14F2BA-B57E-40AD-9085-C746E3E10A32.jpeg

Piotr Puszkin - Betonowy Park Południowy    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Piotr Puszkin - Betonowy Park Południowy do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.