Stworzenie strefy kibica w Koninie

We wszystkich większych miastach planuje się stworzenie w czasie EURO 2012 stref kibiców. Są to miejsca w których będą punkty gastronomiczne, place zabaw dla dzieci oraz co najważniejsze duże telebimy, na których wszyscy wspólnie oglądać będą mecze Mistrzostw Europy. Może być to o tyle łatwiejsze do zorganizowania, z uwagi na pomoc techniczną TVP dla miast chcących takie strefy kibiców stworzyć.

Petycja ta jest skierowana do miejskich radnych, którzy mogą zadecydować o powstaniu takiej strefy dla mieszkańców naszego miasta.

Dodajmy, że Konin znajduje się na szlaku kolejowym Warszawa-Poznań. Oznacza to, że tysiące kibiców z całej Europy będą podróżować na mecze między innymi przez nasze miasto.

Błażej Gilewski    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Błażej Gilewski do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.