TLK dla Orłowa

Zarząd spółki "PKP Intercity" S.A.

Szanowni Państwo,

zwracamy się z uprzejmą prośbą o wprowadzenie postojów handlowych dla pociągów typu TLK na stacji Gdynia Orłowo.

Orłowo jest nadmorską dzielnicą Gdyni niezwykle chętnie odwiedzaną przez turystów. Zlokalizowanych jest tutaj wiele punktów noclegowych. Pod tym względem naszą dzielnicę można porównać do wielu miejscowości turystycznych nad morzem i w górach, w których pociągi TLK się zatrzymują. Wprowadzenie postojów pociągów TLK w Orłowie pozytywnie wpłynie na jakość świadczonej przez Państwa oferty skierowanej do turystów.

W drugiej kolejności Orłowo stanowi już teraz bardzo chętnie wybierany przez mieszkańców południowych dzielnic Gdyni przystanek pociągów regionalnych. Bliskość dużego parkingu przy CH Klif oraz atrakcyjne położenie pomoże z powodzeniem odciążyć stację Gdynia Główna z korzyścią dla komfortu pasażerów mieszkających w południowych dzielnicach naszego miasta.

Wreszczcie uważamy, że taka zmiana byłaby rozsądna zwłaszcza w sytuacji, gdy pociągi TLK zatrzymują się często na wielu mniej znaczących przystankach, nie mających tak dużego znaczenia turystycznego, jak chociażby Bydgoszcz Leśna, Zagórz czy Smętowo.

W związku z powyższym wnosimy jak na wstępie.

Petycja Stowarzyszenia Nasze Orłowo.

naszeorlowo.pl

Stowarzyszenie Nasze Orłowo    Skontaktuj się z autorem petycji