Uratujmy plac zabaw na Mickiewicza!

P11300851.jpg

Jeżyce od lat cierpią na brak ogólnodostępnych przestrzeni do zabawy dla dzieci. Choć mieszkają tu tysiące dzieci, place zabaw można policzyć na palcach jednej ręki. Jednym z nich jest zapomniany plac przy ul. Mickiewicza 32, między willami a hotelem Mercure. Niegdyś korzystały z niego dzieci uczęszczające do publicznego przedszkola nr 77 "Koraliki" , dziś stoi opuszczony i zniszczony. Czas to zmienić!

Działka na którym znajduje się plac zabaw jest własnością prywatną, wystawioną na sprzedaż. Apelujemy więc do władz miasta Poznania, by zwróciła się do właścicieli z propozycją wykupu fragmentu, na którym znajduje się plac zabaw, tak by zachować rekreacyjny charakter tej przestrzeni i zachować 12 olbrzymich topoli, które rosną na jej terenie. Teren ten mógłby służyć nie tylko jako plac zabaw, ale również np. jako ogród społeczny, miejsce spotkań i integracji mieszkańców.

Pomóżcie nam uratować ten plac zabaw i stworzyć zielony zakątek w sercu Jeżyc!

P1130057.jpg

P1130077.jpg

Mieszkańcy Jeżyc    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Mieszkańcy Jeżyc do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.