Wniosek ( petycja ) w sprawie poparcia budowy naturalnego placu zabaw przy ul. Powstańcow.

Ząbki, dn. 26 lutego 2019r. Mariusz Rogowski                                                              Członek Zarządu - Stowarzyszenie "Moje Ząbki"

Rada Miasta Ząbki

Burmistrz Małgorzata Zyśk
                                                                          ul. Wojska Polskiego 10
                                                                            05-091 Ząbki

Wniosek o budowę naturalnego placu zabaw przy Powstańców

Stowarzyszenie ,,Moje Ząbki’’ zgłasza wniosek do Burmistrza Miasta Ząbek i Radnych Miasta Ząbek o budowę naturalnego placu zabaw dla dzieci w ramach Otwartej strefy Aktywności przy ulicy Powstańców. Propozycja projektu placu zabaw doskonale wkomponowałby się z planowaną budową tężni. Na terenie Miasta Ząbek, jak i samych osiedli mieszkaniowych brakuje miejsc, w których dzieci, zarówno młodsze, jak i starsze mogłyby bawić się z naturą, uczyć się jej, przebywać w niej. Otrzymujemy mnóstwo sygnałów od mieszkańców, że brakuje miejsc do spędzania czasu z dziećmi. Poniższy projekt jest propozycją stworzenia takiego miejsca. ,, Przyroda, nauka, zabawa’’   Naturalny plac zabaw ze względu na swój charakter sprzyja rozwiązaniom proekologicznym, zrównoważonemu rozwojowi i bioróżnorodności, jest miejscem idealnym dla edukacji ekologicznej. Dziecko uczy się - bawiąc. Poznaje zasady funkcjonowania w naturze, co na płaszczyźnie intuicyjnej znacznie ukształtuje i rozwinie je w rozumieniu zjawisk zachodzących w przyrodzie. Dzieci najlepiej czują się na terenach dzikich, nieurządzonych (takie są często niebezpieczne) - takim placem zabaw przygotujemy dzieciom miejsce do wymarzonej zabawy, pamiętając jednak o bezpieczeństwie definiowanym w oparciu o polskie i europejskie normy. W Polsce i na świecie powstaje takich placów zabaw coraz więcej, pozwólmy na zaistnienie tego trendu w Ząbkach.     Wnioskujemy zatem aby we wskazanym miejscu powstał ten atrakcyjny plac zabaw.  Liczymy, ze nasz wniosek zostanie pozytywnie i szybko rozpatrzony przez Panią Burmistrz i Radę Miasta.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Z poważaniem           Załącznik - opis projektu -zdjęcia projektu placu zabaw naturalnego

1515355743_zalacznik_2_11836_59700.png

1515355770_zalacznik_1_11836_80156.png

1515355770_zalacznik_2_11836_44268.png                               1515355770_zalacznik_4_11836_35621.png              1515355743_zalacznik_1_11836_57668.png

Mariusz/Małgorzata/Hubert/Michał, Jakub    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Mariusz/Małgorzata/Hubert/Michał, Jakub do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.