Wniosek o zabezpieczenie w budżecie Gminy Łask na 2022 rok środków na zabiegi kastracji/sterylizacji psów i kotów właścicielskich, czipowanie psów i kotów właścicielskich, oraz na kastracje/stery

Niniejszym wnosimy o zabezpieczenie w budżecie Gminy Łask na 2022 rok środków na realizację trzech zadań w Programie opieki nad zwierzętami bezdomnymi i zapobiegania bezdomności zwierząt w Gminie Łask:

Sterylizację/kastrację psów i kotów należących do mieszkańców gminy Łask, przy pełnym poszanowaniu praw ich właścicieli lub innych osób, pod których opieką zwierzęta pozostają – w wysokości 60 000 zł

Elektroniczne znakowanie psów i kotów należących do mieszkańców Gminy Łask w wysokości 15 000 zł

Pakiety dla kotów wolno żyjących obejmujące: sterylizację/kastrację oraz jednorazowe odrobaczenie i odpchlenie zwierząt przy okazji zabiegu – w wysokości 35 000 zł.

Kastracja i sterylizacja oraz czipowanie psów i kotów stanowią najskuteczniejsze metody zapobiegania bezdomności zwierząt. Jak wynika z licznych analiz oraz z raportu przeprowadzonego przez Najwyższą Izbę Kontroli - w miastach i gminach, w których wprowadzono cykliczne programy finansowania zabiegów kastracji/sterylizacji zwierząt właścicielskich i wolno żyjących oraz

Łask, 30 sierpnia 2021 r. Anna Kłys Katarzyna Popławska - wnioskujące w imieniu Mieszkańców Gminy Łask Adres do korespondencji:    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Łask, 30 sierpnia 2021 r. Anna Kłys Katarzyna Popławska - wnioskujące w imieniu Mieszkańców Gminy Łask Adres do korespondencji: do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.