Sprzeciw wobec otwarcia lokalu z usługami erotycznymi „Randevu” na osiedlu Zajezdnia Wrzeszcz

Szanowni Państwo,

Na osiedlu Zajezdnia Wrzeszcz w Gdańsku, które to miało być osiedlem rodzinnym, premium, ma wkrótce otworzyć się klub -z rzekomo- masażem erotycznym. W bloku na ul. Hallera 134 już pojawił się szyld klubu, a na stronie www (http://www.sparandevu.pl) i oficjalnej stronie klubu na fb już pojawiły się filmiki i opisy usług klubu - usług z elementami erotycznymi, wyuzdanymi. Jakkolwiek ich nie nazwać - nie są to usługi, jakie powinny znaleźć się w ofercie lokalów usługowych na osiedlu rodzinnym Zajezdnia Wrzeszcz.

Zagrożeniami płynącymi z otwarcia tego typu lokalu na wspomnianym osiedlu jest nie tylko utrata prestiżu osiedla, ale także:

- potencjalny spadek poczucia bezpieczeństwa na osiedlu (różni "szemrani" klienci klubu spoza osiedla, itp.)

- potencjalny spadek cen mieszkań związany z negatywnym odbiorem osiedla przez potencjalnym najemców/kupców/inwestorów

-potencjalne zakłócenie ciszy i spokoju na osiedlu (klub ma być otwarty 24/7, przez cały rok) np. wieczory kawalerskie organizowane w klubie

-klub jest zlokalizowany bezpośrednio pod lokalami mieszkalnymi oraz obok obecnej piekarni osiedlowej - więc w dość widocznym miejscu, gdzie rodziny spacerują z dziećmi...

Jako mieszkanka osiedla Zajezdnia Wrzeszcz w Gdańsku, nie chcę, aby klub oferujący usługi erotyczne; klub mogący zakłócić komfort życia i poczucie bezpieczeństwa na osiedlu, został tu otworzony.

Jeśli myślisz podobnie jak ja, podpisz petycję, aby wyrazić swój sprzeciw wobec otwarcia klubu Randevu na osiedlu Zajezdnia Wrzeszcz.

Dzięki Twojemu poparciu możliwe będzie przedsięwzięcie kolejnych kroków, w tym skierowanie sprawy do odpowiednich instytucji i dążenie do cofnięcia decyzji o otwarciu klubu Randevu na Zajezdni Wrzeszcz.

Podpisując, upoważniam Sąsiadka do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.