Petycja w sprawie zmiany do 27.04.2018 interpretacji Ministerstwa Finansów dotyczącej opodatkowania kryptowalut. NIE dla PCC!

Skontaktuj się z autorem petycji

Odpowiedź MF na naszą petycję + informacje dla tych, którzy chcą więcej zarabiać niż tracić na kryptowalutach

2018-06-22 18:07:18

Ministerstwo Finansów odpowiedziało na naszą petycję, a właściwie „wyłgało się” od odpowiedzi, nie ujawniając jednocześnie osoby, która jest autorem bulwersującej interpretacji. Skan pisma poniżej.

Nie kończymy jednak starań o jasne i przyjazne przepisy podatkowe oraz inne regulacje sprzyjające rozwojowi tego rynku. Bo nie może być tak, że firmy i projekty krypto emigrują z Polski, bo nie da się tu normalnie i bezpiecznie prowadzić działalności.

Będziemy też ujawniać oraz napiętnować polityków i urzędników, którzy swoimi decyzjami/zaniechaniami/opiniami walczą z tym rynkiem.

A teraz informacje dla tych, którzy szukają możliwości zarabiania na rynku kryptowalut:

Jeśli handlujesz kryptowalutami powinien Ci się przydać skaner arbitrażowy, który wyszuka różnicę ceny danej kryptowaluty na różnych giełdach i pozwoli zainkasować zysk. Skaner pokazali wczoraj (21.06.2018) Polacy! Będą go rozwijać. Przetestuj go przez 30 dni: https://redbraces.io/pp/ref/QELVmRR5ZApR0fPExH

A jeżeli chciałbyś mieć maszynkę, która za Ciebie wyszuka okazje arbitrażowe i zrobi automatycznie transakcje arbitrażowe, to powinieneś zapoznać się z oprogramowaniem SAS (Smart Arbitrage Software): https://youtu.be/w1Lg2_fYQ04

Możesz kupić taką maszynkę w przedsprzedaży tutaj: https://wgc-network.info/landing?SID=SJD744277120

Możesz zobaczyć tę maszynkę w akcji w Warszawie w pon. 25.06 o g.19.00. Jeżeli chciałbyś zobaczyć, jak to działa i dostać zaproszenie na tę prezentację, to napisz na: wgc2018@wp.pl

Pozdrawiam, Roman Zaborowski

2018.05_.21-Odpowiedź_na_petycję_Fundacji_Poprawmy_Tę_Polskę_dot_._komunikatu_MF-1_1.jpg

2018.05_.21-Odpowiedź_na_petycję_Fundacji_Poprawmy_Tę_Polskę_dot_._komunikatu_MF-2_1.jpg

Fundacja Poprawmy Tę Polskę

Info z 27.04.2018

2018-04-27 16:24:33

Wczoraj zostało złożonych w MF 797 podpisów pod poniższą petycją. Niestety nie mogły zostać złożone podpisy osób, które podały nieistniejący mail, albo taki sam mail, który podała wcześniej inna osoba. To weryfikuje system portalu petycji. Takie podpisy są nieważne. Niestety w ilości złożonych podpisów w tym samym czasie wyprzedziła środowisko kryptowalut między innymi petycja do ministra spraw wewnętrznych o umożliwienie wykupienia psa służbowego, którą podpisało w 2 dni krócej 1135 osób…

WAŻNE: dotarły do nas informacje, że MF zapowiedziało, że do 30.04.2018 nie będzie wydanego żadnego komunikatu, ani interpretacji ogólnej ws opodatkowania kryptowalut, a więc podpisujemy petycję dalej - do skutku, czyli oficjalnej reakcji MF na ten problem. Następna partia podpisów, będzie dostarczona do MF po zebraniu przynajmniej 200 nowych podpisów lub za miesiąc, jeśli nie uda się takiej ilości zebrać.

Dziękuję osobom, które wykazały się inicjatywą i podpisały do tej pory petycję!

W imieniu Fundacji „Poprawmy Tę Polskę”

Roman Zaborowski

Fundacja Poprawmy Tę Polskę

Pomóż uzbierać więcej podpisów tej petycji.