Petycja w sprawie zmiany do 27.04.2018 interpretacji Ministerstwa Finansów dotyczącej opodatkowania kryptowalut. NIE dla PCC!

Skontaktuj się z autorem petycji

Info z 27.04.2018

2018-04-27 16:24:33

Wczoraj zostało złożonych w MF 797 podpisów pod poniższą petycją. Niestety nie mogły zostać złożone podpisy osób, które podały nieistniejący mail, albo taki sam mail, który podała wcześniej inna osoba. To weryfikuje system portalu petycji. Takie podpisy są nieważne. Niestety w ilości złożonych podpisów w tym samym czasie wyprzedziła środowisko kryptowalut między innymi petycja do ministra spraw wewnętrznych o umożliwienie wykupienia psa służbowego, którą podpisało w 2 dni krócej 1135 osób…

WAŻNE: dotarły do nas informacje, że MF zapowiedziało, że do 30.04.2018 nie będzie wydanego żadnego komunikatu, ani interpretacji ogólnej ws opodatkowania kryptowalut, a więc podpisujemy petycję dalej - do skutku, czyli oficjalnej reakcji MF na ten problem. Następna partia podpisów, będzie dostarczona do MF po zebraniu przynajmniej 200 nowych podpisów lub za miesiąc, jeśli nie uda się takiej ilości zebrać.

Dziękuję osobom, które wykazały się inicjatywą i podpisały do tej pory petycję!

W imieniu Fundacji „Poprawmy Tę Polskę”

Roman Zaborowski

Fundacja Poprawmy Tę Polskę

Głoś dobrą nowinę i podziel się tą petycją ze znajomymi!

Powiedz o tej petycji jak największej liczbie osób. Im więcej ludzi podpisze tę petycję, tym więcej uwagi poświęcą jej media i osoby, które podejmują decyzje.

Sponsoruj miejsce na reklamę tej petycji, aby była wyświetlana na dole strony. Codziennie odwiedzają nas tysiące osób, więc jest to bardzo skuteczny i niedrogi sposób, aby wzbudzić większe zainteresowanie petycją.