Apel o pojednanie woJOWników

WoJOWnicy!

Wszyscy działacze Ruchu JOW i Ruchu Pawła Kukiza oraz wszelkich innych organizacji nt. JOW.

W tym historycznym momencie dla naszego kraju zwracam się do wszystkich bez wyjątku, byśmy tak jak przy kampanii prezydenckiej Pawła Kukiza działali wspólnie dla dobra Polski przy kampanii referendalnej do 6 września, w celu wprowadzenia 460 jednomandatowych okręgów wyborczych.

Koordynując wolontariuszy w całej Polsce, bardzo dobrze wiem jak ciężka jest skuteczna realizacja i mobilizacja do działań. Uważam, że ostatnie liczne komunikaty nie pomagają naszej sprawie w żaden sposób poza wprowadzaniem niepotrzebnego zamieszania w tym jakże ważnym czasie trwającej kampanii referendalnej. WoJOWnicy są wielką machiną w walce o JOW i powinni zostać docenieni a nawet przeproszeni z powodu dezorganizacji komunikacyjnej. Osobiście się przekonałem jak duże emocje wyzwala branie udziału w życiu społecznym i walka na rzecz JOW. Wiem jak ważne jest dla ludzi poczucie idei, którą niosą. Możemy mieć różne pomysły na wybory parlamentarne 25 października i realizować je w różny sposób. Jednak gdy walczymy o JOW i kampanię referendalną zróbmy to razem. Nie pozwólmy nikomu nas poróżnić.

Wzywam Was do jedności i wspólnego działania bez względu na to w jakim Ruchu działacie. To My – woJOWnicy - jesteśmy maszyną napędową zmian w naszym kraju. Bez naszej wspólnej pracy poniesiemy klęskę i nie zmienimy Polski dla nas, ku radości rządzących w Sejmie.

Zwracam się z propozycją by każdy z Was przez internet przesłał apel pojednania napisany osobiście do przedstawicieli Ruchu Pawła Kukiza jak i do przedstawicieli Ruchu JOW, z prośbą by wystosowali oni na swoich profilach społecznościowych oficjalną odezwę odnośnie:

- JEDNOLITYCH działań przy kampanii referendalnej,

- DOCENIENIA wszystkich woJOWników za dotychczasowe zaangażowanie.

Tylko razem jesteśmy w stanie obalić ten system i tylko razem jesteśmy w stanie wywrzeć wpływ na decyzje, które wpływają na nas wszystkich.

Karol Maluchnik

koordynator wolontariuszy, prelegent Ruchu JOW,

członek sztabu wyborczego Pawła Kukiza

Składając podpis, uprawniam Karol Maluchnik do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.