Boisko piłkarskie przy Puszczyka 8 dostępne dla mieszkańców

Ursynowskie "Wembley", czyli boisko przy ul. Puszczyka od wielu lat gromadzi miłośników piłki kopanej, a jego nowoczesna murawa pozwala na trenowanie na najwyższym poziomie. Wielu pokoleniom mieszkańców Ursynowa pozwoliło na rozwój ich piłkarskiej (amatorskiej czy zawodowej kariery).

Niestety, w ciągu ostatnich tygodni boisko jest zarezerwowane dla młodzieżowych klubów piłki nożnej. Od poniedziałku do piątku w godzinach 16-19 boisko jest WYŁĄCZONE dla mieszkańców (odbywają się treningi klubów). Jednocześnie zaznaczam, że owe kluby nie płacą ani grosza za wynajęcie boiska. Co więcej, boisko zostało wybudowane z funduszy publicznych oraz jest przeznaczone dla mieszkańców (bezpłatnie i bez żadnych terminarzy czy rezerwacji)

Jako miłośnicy piłki nożnej wspieramy wychowanie młodzieży w duchu sportowym, oraz jesteśmy zwolennikami działalności takich klubów w naszym mieście. Nie może jednak odbywać się to kosztem innych "fundatorów" boiska. Tak samo jak młodzież potrzebujemy ruchu, a nasz udział w wielu rozgrywkach sportowych wymaga od nas regularnego trenowania na profesjonalnych obiektach.

Jako, że pracujemy oraz studiujemy, nasze treningi mogą odbywać się między godziną 17 a 19 (po godz. 19 jest już ciemno, a obiekt nie jest wyposazony w oswietlenie)

Wnioskujemy, aby w terminarzu boiska zostały wygospodarowane min 2 dni w tygodniu roboczym (pon-pt), w których boisko pozostanie ogólnodostępne dla wszystkich chętnych w godzinach 16-20

Pozdrawiamy,

Piłkarze z Ursynowa