Chcemy, żeby polska muzyka w końcu wstała z kolan!

dawid-podsiadło-zaprasza-na-koncerty4.jpgCo tu dużo pisać, proszę Państwa. Od lat wszyscy widzimy, jak polska muzyka, jest pejoratywnie przedstawiana w różnego rodzaju mediach i jak powoli zanika z przestrzeni publicznej. Stacje radiowe grają głównie zachodnich wykonawców, a krajowi są bezczelnie przesuwani na godziny nocne. Wmawia się nam, że polskie jest gorsze. Młodzi ludzie nieubłaganie wpadają w sidła zachodu i przez to szerokim łukiem omijają rodzimą kulturę. Dość tego! Gdzie te czasy, kiedy cytując klasyka: "tysięczny tłum spijał słowa z mych ust" i bynajmniej nie był to żaden Ed Sheeran? Gdzie duma z polskich zespołów, takich jak Perfect, Dżem, Maanam, T-Love, Lady Pank, Budka Suflera, Bajm czy TSA - które zapełniały niegdyś ogromne hale? Gdzie współcześni następcy tych legendarnych składów?

Sytuacja jest dramatyczna, dlatego apelujemy do Państwa o podpisanie tej petycji. Chcemy, żeby polska muzyka w końcu wstała z kolan i żeby Polska, była Polską! Mamy, proszę Państwa, świadomość, że ten apel niczego jeszcze nie załatwia, ale zjednoczmy się pod wspólną inicjatywą, aby uświadomić sobie i innym, że są jeszcze w naszym kraju ludzie, którym zależy na polskiej kulturze! Do dzieła!

Problemy polskiego rynku muzycznego    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Problemy polskiego rynku muzycznego do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.