CHCEMY GODNYCH WARUNKÓW DO NAUKI DLA DZIECI W SZKOLE 363 PRZY UL. ROZŁOGI

W związku z fatalną sytuacją lokalową (brak sal do nauki) w Szkole Podstawowej 363 przy ul. Rozłogi, zwracamy się do Prezydenta m. st. Warszawy o pomoc w rozwiązaniu tego fundamentalnego dla lokalnej społeczności problemu.

Jako rodzice i lokalni radni klubu "Wybieramy Bemowo" nie akceptujemy sytuacji, w której - wskutek braku sal - nasze dzieci muszą uczyć się geografii na korytarzu, a języka polskiego w serwerowni. Nie do przyjęcia jest dla nas fakt, że lekcje w szkole trwają do późnych godzin wieczornych. Domagamy się stanowczych i szybkich decyzji, które przywrócą normalność w tej "pękającej w szwach" placówce. Oczekujemy konkretnych rozwiązań, które były przedstwiane na sesjach i komisjach Rady Dzielnicy (t.j. przekazanie na rzecz szkoły części pomieszczeń biurowych należących do OPS - przylegających do szkoły. Jednoczesne wynajęcie, komercyjnie pomieszczeń dla OPS w okolicy w ramach rekompensaty utraconej powierzchni)12335.jpg

Jarosław Oborski (radny - Wybieramy Bemowo)    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Jarosław Oborski (radny - Wybieramy Bemowo) do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.