DYMISJA MARSZAŁEK SEJMU. NIE dla ignorancji środowiska.

co2.png

Do Marszałek Sejmu Elżbiety Witek,

Ostatnie wybory korespondencyjne kolejny raz pokazały skalę ignorancji środowiska przez partię rządzącą. Z dwojga złego czyli wprowadzenia stanu klęski żywiołowej oraz zorganizowania i odwołania wyborów wybrała to drugie. Oznacza to, że zostało wydrukowanych 135500764 kartek papieru. Na jednego z 30111281 uprawnionych do głosowania wyborców przypadły 4,5 kartki A4. Do przeprowadzenia ostatnich wyborów potrzebne było ścięcie 11291 drzew, które w normalnych warunkach zaabsorbowałyby 56 ton dwutlenku węgla. Polska jest na niechlubnej liście krajów negujących zmiany klimatyczne, a zarazem oficjalnie i bez skrupułów je pogłębiających. Smog jest czasem tak intensywny, że wielokrotnie przekracza poziom alarmowania w całej Polsce. Na dodatek bezkarnie ścina się drzewa czyli najlepsze remedium na smog. W związku z powyższym, jak i nieodpowiedzialną decyzją o przeprowadzeniu wyborów i poświęceniu zdrowia dzieci i wszystkich cierpiących na problemy z układem oddechowym, prosimy o dymisję.

Pomóż swoim podpisem. Brak odpowiedzialności za straty w przyrodzie nie mogą dłużej uchodzić nikomu płazem.

Obywatel/ka

Składając podpis, uprawniam EKOBYWATEL do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.