wznowić wstrzymaną ekshumację w Jedwabnem!

Ponad 10 lat temu ówczesny minister sprawiedliwości, Lech Kaczyński, ugiął się pod naciskiem organizacji żydowskich i zablokował rozpoczęty już proces ekshumacji ofiar mordu w Jedwabnem, rzekomo dokonanego rękoma polskich sąsiadów.

Nie dowiedzieliśmy się wówczas, ile rzeczywiście ofiar pochowano w zbiorowej mogile, ale przede wszystkim nie podjęto badań, które mogły zdjąć owo kłamliwe odium sprawstwa z polskich mieszkańców Jedwabnego. Tylko wznowienie ekshumacji może dać niezbite dowody (np. łuski, ślady kul na szkieletach), że zbrodnia została dokonana przez Niemców.

Domagamy się od władz Polski podjęcia bezzwłocznej decyzji o powrocie do tych badań!

Tylko naukowe podejście do odkrytych dowodów może odebrać wrogim Polsce i Polakom ośrodkom żydowskim argument przeciwko Prawdzie. Jeśli nie teraz, w okresie rządów "dobrej zmiany", to kiedy? To nasz obowiązek wobec przodków i wobec Polski, aby tę sprawę dogłędnie i zgodnie z prawdą do końca wyjaśnić!

dr Krzysztof Borowiak    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam dr Krzysztof Borowiak do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.