STOP BEZPRAWNYM DZIAŁANIOM FB

Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów
pl. Powstańców Warszawy 1
00-950 Warszawa

Niniejszym chcemy zgłosić, że Facebook dopuścił się naruszenia prawa przez to, że na głównej stronie reklamował swoje usługi jako bezpłatne przez wiele lat  typu „Jesteśmy darmowi i tacy pozostaniemy” lub „Jesteśmy darmowi i każdy może się do nas przyłączyć”, odwracając uwagę konsumentów od faktu przekazywania reklamodawcom naszych danych i treści wpisów oraz konsekwencji takiego modelu biznesowego.  Od kilku  lat, wprowadził terror polegający na tym, iż proponuje nam agresywnie płatne reklamy - kiedy z nich nie korzystamy, jesteśmy usilnie inwigilowani, poprzez min:

1.      blokowanie naszych postów reklamowych na naszych profilach i grupach ogłoszeniowych,

2.      blokowanie linków do naszych stron internetowych,

3.      blokowanie naszych postów z prywatnych profili, które są uznane jako spam, oraz usuwanie w  czasie rzeczywistym treści postów w trakcie pisania, jeśli treść sie nie podoba.

4.      czytanie na bieżąco naszych wiadomości w Messenger i usuwanie tresci,  w ten sposób, ze były widoczne jako wysłane u nadawcy a adresat nie otrzymywał  wiadomości,  przez co traciliśmy klientów i zarobek

5.      blokowanie naszych reklam na messengerze.

6.      nasyłanie wściekłych hejterów, którzy ubliżają i zastraszają pod naszymi postami,  tysiące osób w ten sposób zrezygnowała z działalności

7.       zamach na swobody obywatelskie  i utraty zarobku, poprzez  w/w formy nacisku.

8.      cenzorowanie tresci niewygodne Facebookowi a przedstawiajace prawde

9 .     organizowanie weryfikacji lipnych przez zwyklych ludzi tzw trolli

10.     zamykanie całych grup ludzi zgrupowanych wokół określonego problemu społecznego

Mówimy dość zamachowi  na nasze  prawa i wolności konstytucyjne. Na zniewalanie.   Pokażmy swoja siłę!!! STOP  BLOKOWANIU PRZEZ FACEBOOKA.!!!

Składając podpis, uprawniam Piotr do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.