Ekspertyzy TK dotyczące uboju rytualnego
Skontaktuj się z autorem petycji
Gość#1 Jan 28, 2015, 17:46
Gorąco popieram prośbę dotyczącą publikacji ekspertyz i proszę o poinformowanie mnie e-mail'em o tej publikacji!
Gość#2 Jan 28, 2015, 18:21
To skandal !
Gość#3 Jan 29, 2015, 11:55
Prezes TK kłamie w żywe oczy. Nie wiadomo, z jakich pisemnych ekspertyz korzystał TK przygotowując się do rozpoznania sprawy, wiadomo natomiast, że w czasie rozprawy 10.12.2014 r. NIE PRZESŁUCHANO żadnego niezależnego eksperta na tę okoliczność. Trudno bowiem za eksperta uznać rabina Schudricha i przedstawiciela Min. Roln.!
Gość#4 Jan 29, 2015, 12:56
Zenujace i Hanbiace nasza Ojczyxnevjest postępowanie Trybunału Konstytucyjnego....pytam-JAKIEGO PANSTWA..?, bo nie Polski, gdzie nie bierze sie pod uwage woli ogromnej czesci narodu, gdzie depcze sie tradycje....TO JEST S K A N D A L...jestem Polką i nie sycze dobie, by w moim kraju obowiazywaly tradycje niezgodne z moimi najgłebszymi przekonaniami.
Gość#5 Jan 29, 2015, 13:25
popieram petycję
Gość#6 Jan 29, 2015, 13:33
Ekspertyzy,na które powołuje się prof.Rzepliński
zgodnie z jego słowami pozostają w sprzeczności z tym co wiadomo o fizjologii i cierpieniu.Proszę je upublicznić, abyśmy nie tkwili w niesłusznym błędzie.
zgodnie z jego słowami pozostają w sprzeczności z tym co wiadomo o fizjologii i cierpieniu.Proszę je upublicznić, abyśmy nie tkwili w niesłusznym błędzie.
Gość#7 Jan 29, 2015, 13:52
panie Rzeplinski, mówisz tak obrzydliwe, niemoralne rzeczy, że aż wstyd mi być człowiekiem. Jak można być tak pozbawionym serca?? Widział pan uboj rytualny?? Był pan w rzeźni, gdzie stosuje się klatki obrotowe?? jak nie, to proszę się zapoznać z tym widokiem, a nie szerzyć nieprawdziwe informacje w mediach!
Gość#8 Jan 29, 2015, 14:04
Jeżeli ktoś twierdzi że ubój rytualny, jest nałożony na daną społeczność przez wiarę,to znaczy że nie używa mózgu. Prawa Boga zostały wprowadzone dla naszego zdrowia, jednakże gdy zostały spisane o lodówkach, nikt jeszcze nie słyszał. W mięsie najpierw psuje sie krew. Gdybym była wychowywana w wierze, która zakazuje spożywania krwi, nie spożyłabym mięsa zwierzęcia które umiera w tak wielkim cierpieniu.
Zakaz uboju rytualnego powinien być utrzymany.Ze względu na cierpienie zwierząt, oraz fakt ze obecna sytuacja, powoduje narastającą niechęć dla kultury semickiej.
Zakaz uboju rytualnego powinien być utrzymany.Ze względu na cierpienie zwierząt, oraz fakt ze obecna sytuacja, powoduje narastającą niechęć dla kultury semickiej.
Gość#9 Jan 29, 2015, 14:21
Skandaliczna wypowiedź, nie uchodzi nie tylko prezesowi TK, ale zwyczajnie przyzwoitemu człowiekowi!
Gość#10 Jan 29, 2015, 14:23
Żyjemy w XXI wieku i tego rodzaju praktyki, jak ubój rytualny, który jest zabobonem trzeba zwalczać, a nie honorować. Myślałam, że sędziowie to ludzie wykształceni , a nie szamani. Poza tym dla mnie zwierzęta są , jak ludzie i nie zgadzam się na dodatkowe ich cierpienia. Może sędziowie , którzy zgodzili się na te praktyki rodem z epoki kamienia łupanego sami podłoża swoje głowy na seksiarskich ołtarzach obrządków religijnych.
Gość#11 Jan 29, 2015, 14:27
Ponieważ w sprawie ekspertyz wypowiedział się człowiek sprawujący niezmiernie ważne stanowisko w państwie, od którego należy wymagać najwyższej uczciwości i kompetencji w sprawach na temat których zabiera publicznie głos te ekspertyzy powinny być powszechnie dostępne stanowiąc dobro publiczne.
Gość#12 Jan 29, 2015, 14:28
To barbarzyństwo , żeby w rzekomo cywilizowanym kraju, w XXI w praktykować takie okrucieństwo wobec zwierząt ! Do tego podpierać się Konstytucja w celu dogodzenia grupce wyznawców judaizmu i islamu w Polsce, a przede wszystkim potężnemu lobby masarskiemu i jego interesom !!! Żądamy zmiany tej haniebnej ustawy !
Gość#13 Jan 29, 2015, 14:36
Dlaczego Polska ma w majestacie prawa wspierać jakieś archaiczne , barbarzyńskie tradycje obcych nam kultur ? Niech idą z duchem czasu i zmienia je na bardziej cywilizacyjne. Albo niech wraca do jeszcze wcześniejszych tradycji i za przykładem Abrachama składają siebie nawzajem w ofierze!
Gość#14 Jan 29, 2015, 14:59
Myślę, że wiedza dot. wyników ekspertyzy uboju rytualnego, na której podstawie zapadły decyzje powinna być powszechnie udostępniona, ponieważ tak naprawdę pod przykrywką rzekomej ekspertyzy można wszystko podpisać jako zgodne, legalne i że niby lepsze dla zwierząt.
A kto wie co tak naprawdę czuje zwierzę, które ma bardziej wyostrzone zmysły niż my ludzie.
A kto wie co tak naprawdę czuje zwierzę, które ma bardziej wyostrzone zmysły niż my ludzie.
Gość#15 Jan 29, 2015, 15:49
Mam nadzieję, z27 1500 1634 1216 3005 4390 0000 nasze Petycje przyniosą jakiś pozytywne skutek!
Gość#16 Jan 29, 2015, 16:17
Dość religijnych kłamst związanych z barbarzyńskim ubojem rytualnym bez ogłuszania.
Gość#17 Jan 29, 2015, 16:41
Wstydzę się, że żyję wśród ludzi bez sumienia i empatii.
Ja mam dosyć ciemnoty!#18 Jan 29, 2015, 17:25
Dosyć bezsensownego zadawania cierpienia zwierzętom! Czy już ludzie zgłupieli przez pieniądze!
Gość#19 Jan 29, 2015, 17:51
Nikt nie ma prawa zadawać bólu i cierpienia żyjącym istotom czującym ból, strach z powodu przekonań religijnych.
Gość#20 Jan 29, 2015, 18:05
z treści petycji usunąłbym "z wyrazami szacunku" :)
Gość#21 Jan 29, 2015, 18:09
Dość znęcania się nad zwierzętami w imię jakiś zabobonów.Wieśniacy się cieszą , bo dla nich to zarobek, oni zwierzęta traktują jak rzeczy, a nie istoty żywe.
Gość#22 Jan 29, 2015, 19:06
Przez kłamstwo cierpią niewinne istoty!!!!!! Nie zgadzam się na to!!!!!!!!!!
Gość#23 Jan 29, 2015, 19:16
sędzia prezes Rzepliński to oszust i kłamca a co do uboju rytualnego ten sędzia za to kłamstwo powinien odpowiedzieć głową
Gość#24 Jan 29, 2015, 21:32
... bo zwierzęta nie mają duszy ???
Rozsądan#25 Jan 29, 2015, 23:08
Naród wybrany, który tyle przeszedł dopuszcza się takiej makabry. PRZESTAŃCIE POWOŁYWAĆ SIĘ NA ZWYCZAJE RELIGIJNE, POWOŁAJCIE SIĘ NA ZWYCZAJNĄ LUDZKĄ PRZYZWOITOŚĆ
| This discussion has been closed. |