Dość rządów lobby myśliwskiego! List otwarty do Premier Kopacz
Skontaktuj się z autorem petycji
petycja
Do czego to dochodzi żeby polować tak blisko rodzin i domów narażając ludzi i ich pupili.a wszystko tylko po to by się zabawić bo dla myśliwych to tylko rozrywka a dla nas niebezpieczeństwo a dla zeiwrzat cierpienie :(
Zwierzę, które ginie / jest męczone tylko dla rozrywki ? To barbarzyństwo i zwyczajne znecanie sie nad zwierzetami! Nie pozwolmy sie rozwijac temu procederowi!
Przestańcie zabijać
Dość czerpania satysfakcji i rozrywki z zabijania zwierząt ! To takie same żywe istoty jak my,nasze dzieci.Sproboj wycelować lufę w dziecko,pomysl o tym jak ktos to robi i zastanow sie nad bestialstwem swoich poczynań
Pod żadną postacią nie toleruję zabijania dla przyjemności zabijania, ani ludzi, którzy uprawiają ten rodzaj "sportu".
This comment has been removed by the person who wrote it.
Podpisałam petycję,ponieważ tresury z udziałem zywych przynet-zwierzętach mogą zostac zastąpione sztucznymi.Mamy XXI wiek.Każde zwierzę ma serce i czuje ból i strach,a to juz znęcanie się nad nimi.A one są BEZBRONNE!!!
Re: Re: Re:
Nie ma w tym nic złego, poza jedną wielką hipokryzją - podstawą istnienia myślistwa jest twierdzenie że myśliwi regulują populacje zwierząt ograniczając nadmierny przyrost, zastępując niejako drapieżniki (które wytępilismy).
W kompletnej sprzeczności z tym regulowaniem populacji jest hodowla zwierząt do polowań - albo mamy za duzo i musimy odstrzelić, albo musimy hodować żeby móc odstrzelić. Coś tu się nie klei kupy... Sprawa jest bardzo rozbudowana i pewnie książkę możnaby napisać :)
Non Possumus
Zabijanie dla przyjemności to barbarzyństwo i relikt prymitywnej przeszłości..............................................................
Powołanie na etaty trzech, czterech na województwo łowczych selekcjonerów zawodowych. I to wszystko. Masz wtedy gwarancje dbania o ekosystem a nie rozjuszony i często pijany motłoch w lesie.
| This discussion has been closed. |
Jestem przeciwna morderstwom, tym bardziej ukierunkowanym przyjemnością. Nie my im dajemy rzycie i nie powinniśmy mieć prawa zabierać. Jak ironiczne jest to że gdyby wymarłyby jakiś gatunek żyjący oprócz Homo sapiens na tej kuli ziemskiej, byłoby to odebrane jako trgedia dla naszej planety.