Petycjeonline.com

TAK dla przyjmowania osób uciekających przed prześladowaniami.

Skontaktuj się z autorem petycji

This comment has been removed by the author of the petition.

Reason for the removal: Wrogi wpis

Gość#52 Jul 20, 2015, 16:00
Uważam że każdy zasługuje na pomoc, niezależnie od pochodzenia i wyznania. Polacy są narodem który od wieków emigruje korzystając z gościnności innych krajów. Reakcja naszego społeczeństwa napawa mnie ogromnym smutkiem i wstydem. Nie spodziewałam się aż takiego braku tolerancji, rasizmu , braku współczucia i solidarności.
Gość#53 Jul 21, 2015, 21:49
Każdy człowiek jest równy! Kazdy ma te same rece, tak samo potrzebuje oddychac. pomagajmy!

Reason for the removal: Nienawistny komentarz

Gość#56 Aug 16, 2015, 13:52
Bo uwazam, ze kazde dziecko ma prawo do zycia, zabawy i nauki oraz spokojnego snu. Nie powinno doswiadczac glodu. Nalezy pomoc ich rodzicom aby mogli godnie wychowac dzieci ktore niczemu nie sa winne. Mialy pecha tylko ze urodzily sie w takim miejscu na swiecie...

Gość#60 Aug 21, 2015, 15:38
Trzeba pomagać
Gość#61 Aug 23, 2015, 08:40
Musimy pomóc tym ludziom. Mieszkamy w najbogatszej części świata. Jemy za dużo, kupujemy za dużo - stać nas na to.
Gość#62 Aug 24, 2015, 16:47
Chcę pomóc.

gz#64 Aug 31, 2015, 12:43

Księga Izajasza 1,17: "Uczcie się dobrze czynić, przestrzegajcie prawa, brońcie pokrzywdzonego, wymierzajcie sprawiedliwość sierocie, wstawiajcie się za wdową! 

Gość#65 Aug 31, 2015, 19:07
bo to mój obowiązek
Gość#66 Aug 31, 2015, 20:23
kazdy ma prawo do bezpiecznego, dostatniego i szczesliwego zycia na ziemi, ktora nalezy do wszystkich ludzi, a takze zwierzat i całej natury.
Gość#67 Sep 01, 2015, 18:54
Bo to nieludzkie, odmawiać tym uciekajacym przed wojną ludziom pomocy,wstyd mi, gdy słyszę te obojętne komentarze w mediach
Gość#68 Sep 01, 2015, 20:27
Podpisałem zgodnie z moim najgłębszym przekonaniem. Ponadto sam byłem uchodźcą.
Gość#69 Sep 02, 2015, 19:23
Bo mam dość hipokryzji Europy i udawania że problem nie istnieje
Gość#70 Sep 03, 2015, 13:03
Podpisałam petycję, bo odczuwam potrzebę podjęcia chociaż minimalnego działania dla poprawienia losu wielu ludzi, którzy nie mają innego wyjścia i uciekają ze swoich domów, by ocalić życie. Nie mogę się temu jedynie przyglądać za pośrednictwem mediów.
Gość#71 Sep 03, 2015, 13:10
Ponieważ to mój obowiązek jako człowieka z dachem nad głową i pełnym żołądkiem.
Gość#72 Sep 03, 2015, 13:42
Każdy ma prawo do godnego życia, uważam że jeżeli możemy pomóc to powinniśmy, inne Kraje pomogły polakom, którzy wyjechali za chlebem
Kat#73 Sep 03, 2015, 14:44

Re:

#20: -  

Proszę zdefiniować pojęcie "prawdziwy Polak"!

Na wiedeńskim dworcu zachodnim odbyła się demonstracja pomocy dla uchodzców przybyłych pociągami z Budapesztu.  Kobiety, młodzi mężczyźni, ludzie starsi a przede wszystkim DZIECI!  Ludność miasta Wiednia przyniosła napoje, mydło, nową bielznę osobistą, pieluchy, owoce, kredki itd.  Przede wszystkim byliśmy tam.  Szok, rozpacz, łzy bezsilności, smutek, zabraliśmy ze sobą do domu. Podobnie jak dyskusje gdzie należy szukać winnych i co będzie dalej!  Przecież współczucie jest odruchem instynktownym.

Nie da się już dłużej lekceważyć tej katastrofy humianitarnej w sercu Europy.  Można tylko mieć nadzieję, że politycy zajmą się stworzeniem punktów pomocy a działania biurokratczne odłożą na drugi plan.  Ratować życie ofiar uciekających przed okrucieństwem, bólem, straszną śmiercią.

Może mój wpis jest zbyt naszpikowany emocjami, ale widzę ciągle jeszcze te twarze i ręce wyciągające się do nas z niedowierzaniem. Wstrząs!

Kat#74 Sep 03, 2015, 14:48

Re: oddam kilka ubrań

#57: mari - oddam kilka ubrań 

Na ten komentarz jest tylko jedna odpowiedź:  CIEMNOGRÓD!  Wyjdź poza własny grajdołek i otwórz oczy, uszy i serce

Gość#75 Sep 03, 2015, 15:18
Bo wszyscy jesteśmy ludźmi.