Petycjeonline.com

Chcemy Boga

Skontaktuj się z autorem petycji

Gość#51 Oct 07, 2015, 22:45
Religia, historia, język to podstawa istnienia narodu. Religia to najlepsza lekcja etyki, moralności.

Gość#52 Oct 07, 2015, 23:02

Od zawsze religia byla i nikomu nie przeszkadzalo dlaczego nagle teraz wszystko zaczyna przeszkadzac.Czego nalezy uczyc dzieci w szkolach,przedszkolach jak uprawiac seks czy jak mordowac.Wiara w Pana Boga nikomu nie zaszkodzila wiec dlaczego nie miala by byc wykladana w szkolach czy przedszkolach!!

Gość#53 Oct 07, 2015, 23:55

70% rodziców wysyłających dzieci do szkoły (płacących bardzo wysokie podatki) ma prawo do tego, aby ich dzieci odbierały pełną edukację w szkole. Organizacje chcące pozbawić nas tego prawa chcą nas dodatkowo obciążyć obowiązkiem i kosztami dowożenia dzieci na religię poza szkołą, a naszym dzieciom zabrać kolejne godziny przeznaczone na odpoczynek.

mirka#54 Oct 08, 2015, 01:17

Wiara chrześcijańska to nasze korzenie,nasza historia,cóż zostanie jeśli odetniemy korzenie?.Nasi dziadowie z pieśnią kościelną na ustach bili się o wolną ,niepodległą Polskę,a my co zostawimy następnym pokoleniom.

Gość#55 Oct 08, 2015, 02:13
To rodzice powinni decydowac, a nie politycy. Politycy maja sluchac glosu swoich wyborcow.
Gość#56 Oct 08, 2015, 02:44
Jestesmy chrzescijanskim , katolickim narodem. W tym zwariowanym swiecie pelnym kretynskich lewakow musimy promowac prawdziwe wartosci.
Gość#57 Oct 08, 2015, 04:28
Uważam,że kościół jednoczył polaków w trudnych czasach i tak powinno pozostać .Tak jak ciężki przemysł dawał możliwość pracownikom protestować,dzisiaj nie mamy już tych możliwości się organizować,bo zlikwidowano przemysł zatrudniający "potencjał ludzki" i dlatego nie można dopuścić do likwidacji ani religii,ani kościoła,bo jest to jedyna "tratwa ochronna"narodu !
Gość#58 Oct 08, 2015, 05:25
Petycja jest ważna i stuprocentowo trafna.
Gość#59 Oct 08, 2015, 05:31
Bo jest to dla mnie bardzo wazna kwestia, i nie chcę, aby Polska poddala się laicyzacji jak Niemcy czy Holandia.
Gość#60 Oct 08, 2015, 05:41
Bez Boga ani do proga tak mówi nasze stare przysłowie a na religii uczymy się o Bogu.
Gość#61 Oct 08, 2015, 05:50
Dlatego że tylko Pan Bóg może ocalić nasze dzieci i młodzież od zdegenerowanego świata
Gość#62 Oct 08, 2015, 05:51
Polska ma fundamenty chrześcijańskiej wiary a jej znakiem jest krzyż.
Gość#63 Oct 08, 2015, 07:10
Nie pozwolimy by nasz naród był pozbawiany tradycji oraz swoich korzeni na których powstał
Gość#64 Oct 08, 2015, 07:14
Jestem wychowana w wierze katolickie.Mam 2 dzieci które przystępują w tym roku szkolnym do pierwszej Komunii Świętej.Wiem jedno że dzieci pragną Boga to oni nie jedno krotnie są moim napędem i mobilizacją żeby poczytać im Biblię czy chodzić z nimi na Różaniec lub inne modlitwy w kościele.Wiec jakim prawem my dorośli mamy im zabierać religię w szkołach zwłaszcza w dzisiejszej dobie życia.
Gość#65 Oct 08, 2015, 07:20
uważam ją za ważną!
Gość#66 Oct 08, 2015, 07:21

Bóg i wiara naszą nigdy nikogo do złego nie doprowadziła i dziecko nauczy miłości do drugiej osoby

Gość#67 Oct 08, 2015, 07:22
Bóg i wiara naszą nigdy nikogo do złego nie doprowadziła i dziecko nauczy miłości do drugiej osoby
Gość#68 Oct 08, 2015, 07:44
Dla mnie Bóg i Ojczyzna są na pierwszym miejscu. Bez Boga Ojczyzna traci swoje wartości.
Gość#69 Oct 08, 2015, 07:54
Jest to bezczelna pułapka....po prostu świństwo.Nie zdąży się przeczytać a już automatycznie akceptuje mój podpis.
Gość#70 Oct 08, 2015, 07:57

Niewierzącym przeszkadzają krzyże z wizerunkiem Chrystusa. Ja natomiast nie mogę ścierpieć wszędobylskich odwróconych krzyży, trójkątów, pacyfek, pentagramów, trupich czaszek i legginsów z Matką Boską na tyłku. Nazywają Katolików nietolerancyjnymi, ale żaden nie daje ustawy do sejmu o wstrzymanie produckcji i importu odzieży z takimi symbolami.

Gość#71 Oct 08, 2015, 08:06
My chcemy Boga w książce, w szkole... to potrzeba narodu polskiego, narodu którego królową jest Matka Boża. Jesteśmy jedynym narodem tak pośród innych wyróżnionym. musimy stać na straży prawa Bożego i w tym duchu wychowywać nasze polskie dzieci.
Gość#72 Oct 08, 2015, 08:09
Chrzescijsnstwo to nasze korzenie, ktos chce nas tego pozbawic...
Gość#73 Oct 08, 2015, 08:12
Az sie wierzyć niechce w jakich czasach nam przyszło żyć żeby usuwać Pana Boga z życia naszego. Pana który nam dał to życie.
Na sznur i do Piekła żydolandio cała rządząca już nie długo IDZIEMY PO WAS.

NIECH ŻYJE POLSKA prawdziwa POLSKA
Gość#74 Oct 08, 2015, 08:19
Ponieważ krzyż towarzyszy mnie i mojej rodzinie od zawsze i ja jako osoba wierząca nie pozwalam na zdjęcie krzyż z przestrzeni publicznej . między innymi w szkołach " MY CHCEM BOGA W KSIĄŻCE W SZOKLE"
AB#75 Oct 08, 2015, 08:22

Re: Re:

#2: WAWA - Re:  

Czlowieku, o co Ci chodzi?? Jesli masz dzieci a nie chcesz religii to ich nie posylasz i tyle. Po drugie , koszy religii ponosza katolicy ze swoich podatkow tak samo jak katolicy ponosza koszty lewackich organizacji. Policz ile jest wplywu z VAT dzieki temu, ze sa I komunie swiete , bierzmowanie , sluby koscielene ( ludzie kupuja prezenty itd) jednym slowem cala ta otoczka "bizesowa". I na koniec , religia jest w 26 krajach Uni Europejskiej i tak samo finansowana jak u nas , czyli z budzetu , pomimo , ze np takie Czechy sa ateistyczne.