Chcemy Boga
Skontaktuj się z autorem petycji
Re:
"Wyniki badań pokazują, że prawie 51 proc. rodziców dzieci w wieku szkolnym chce, by katecheza wróciła do przyparafialnych salek. (...) katecheza wrzucona między matematykę i biologię czy fizykę stała się jednym z wielu nielubianych przedmiotów szkolnych. To nie służy ani szkole, ani Kościołowi. Władze szkolne i kościelne powinny jeszcze raz rozpocząć dyskusję, jak najlepiej zorganizować nauczanie religii.
- Wyniki tego sondażu to głos za tym, żeby religia stała się czymś więcej niż jednym ze szkolnych przedmiotów, żeby była nauczaniem życia we wspólnocie parafialnej, kształtowała więź z lokalną społecznością kościelną - mówi ojciec Jacek Prusak, jezuita" (znalezione w sieci)
Religia i wiara uczy miłości i szacunku do drugiego człowieka.Właśnie teraz,w tym bardzo niebezpiecznym,niemoralnym,rozwiązłym czasie powinnyśmy zadbać o najmłodsze pokolenia.To własnie one moga być pozbawione normalności i bycia CZŁOWIEKIEM.Nigdy nie pozostanę obojętna gdy chodzi o obronę Wiary a co za tym idzie o dobro moich dzieci i wnuczek.Bóg,Honor i Ojczyzna-trzy nierozłączne wartości o które zawsze będę walczyła.
dlaczego podpisałem petycję i sądzę, że Polacy się obudzą jak zawsze w trudnych czasach.
Bo jestem obrońcą naszej polskiej religii, ktora scalała naród polski w trudnych chwilach przez ponad 1000 lat. A teraz grozi nam szariat. I to już za 50 lat. Bo nas wynarodowiają.
NAWET PAN NIESIOŁOWSKI ODPOWIEDZIAŁ PANI NOWACKIEJ---NIE MA ALTERNATYWY NAD MORALNOŚC CHRZEŚCIJAŃSKĄ. OSOBIŚCIE UWAŻAM --RELIGIA I KRZYŻ--TO NIEZASTĄPIONY WYCHOWAWCA LUDZKICH ZDROWYCH I DOBRYCH ZACHOWAŃ , ŻCIOWYCH WYBORÓW ORAZ SUMIEŃ.
MSZA TRYDENCKA powinna byc w KAZDYM KOSCIELE po lacinuie WIARA RODZINA WLASNOSC !BOG HONOR OJCZYZNA ! BOZE BLOGOSLAW POLSKE I POLAKOW !
| This discussion has been closed. |
Jestem za pozostaniem Religii w Przedszkolach i Szkołach